Food we Love – jolly good British food {review} + recept havermout cakejes

Food we Love Box - jolly good food

Of je de Britse keuken nu fantastisch vindt of blubber, dat de Britse ‘cuisine’ meer behelst dan fish & chips zou met alle succesvolle Britse topkoks inmiddels wel bewezen moeten zijn. Wie beweert dat een keuken uitsluitend bestaat uit warme (hoofd)gerechten mag zichzelf even achter de oren krabben. Want zijn het (Engelse) ontbijt, lunch en tussendoortjes niet minstens zo belangrijk voor een keuken?

Zijn het niet de gerechten, laat dan de prachtige producten van Engelse bodem je het tegendeel bewijzen. In Nederland verschijnen ontzettend veel mooie en eerlijke producten op de markt, maar zoals altijd lijkt het gras groener aan de overkant. Ik kon dan ook niet anders dan dolgelukkig zijn met de Food we Love box van afgelopen maart. Maar welke producten zaten erin? En wat vond ik ervan?

Wat zit er in de Jolly Good Food We Love Box?

  • Organic Oatcakes – Clearspring
    Deze crackers zijn helaas nog niet in Nederland te krijgen, maar wie weet duurt dat niet lang meer. Voorlopig ook geen tripje naar Engeland gepland staan? Dan kun je voor de time being terecht bij Marks & Spencers, die verkopen oatcakes onder het M&S merk. Food we Love geeft je alvast een paar ideeën om de oatcakes mee te beleggen.
  • Seville orange marmelade – Mackay’s
    Als ik in de Bed & Breakfasts vroeger kon kiezen tussen jam of marmelade op toast, dan werd het in ieder geval nooit die laatste. Nog steeds niet echt mijn favoriet, maar met dit recept voor kip met tijm en marmelade-glaze ligt een revival op de loer.
  • Lemon curd – Mackay’s
    Zou je lemon curd nog kopen als je weet hoe doodsimpel het eigenlijk is om zelf te maken (zie mijn recept voor lemon curd)? Ja. Zelfgemaakte lemon curd is lekker, maar minder lang houdbaar. Hoe handig is het dan als je nog een potje in huis hebt staan om te eten bij deze scones, of als je in een zomerse bui zin hebt om mijn verrukkelijke bikiniproof aardbeienijs te maken. Let op! Deze lemon curd is niet koemelkvrij.
  • Rhubarb & Rosehip Lemonade – Mr. Fitzpatrick’s
    Ik heb het wel eens eerder gezegd. Rabarber, je houdt er van of je vindt de smaak verschrikkelijk. Als rabarberlover, vind ik deze limonade met rabarber en rozenbottel geweldig! Zelf maakte ik al eens rabarber-aardbeiensiroop en deze twee varianten rabarberlikeur.  Geen zin in gekledder? Kijk dan even op de website van Foodelicious of breng een bezoekje aan de winkel in Rotterdam, daar koop je een fles van deze limonadesiroop voor € 5,95. Koppel er gelijk een tripje aan vast naar de Markthal Rotterdam en je hebt een super dagje uit.
  • Crunchy apple chips – Emily Fruit Crisps
    whoehaa.. zo crunchy als deze appelchips heb ik ze nog nooit gegeten! Zijn ze ook zo gezond? Ik weet het niet. Er worden geen kleurstoffen, suikers of andere e-nummers aan toegevoegd. Alleen een druppel olie. Zullen ze misschien gefrituurd worden zoals aardappelchips? Jammer genoeg is ook dit lekkers nog niet in Nederland verkrijgbaar, want het kleine formaat zakje maakt het juist zo handig om ze mee te nemen als tussendoor snack.
  • Chocolade (Mandarin & Ginger) – Seed & Bean
    In de Wholefoods in Londen spotte ik vorig jaar al het assortiment van de Seed & Bean chocolade. Helaas zat er geen rek meer in mijn backpack en moest ik het laten liggen. Nu dan toch in de herkansing, de mandarin & ginger smaak is heel subtiel verstopt in de pure chocolade. Het is lekker, maar nog meer benieuwd ben ik naar de Lemon & Poppy Seeds Creamy White Chocolate Bar en de  Cornish Sea Salt & Lime.  Gauw met de vingers gekruist naar De Tuinen in de hoop dat ze in het winkelassortiment meer smaken hebben dan online. Per reep betaal je €2,99.
  • Super high fibre muesli en Taste toasted spelt muesli – Dorset cereals
    Dorset cereals, één van mijn favorieten en gewoon te koop bij Albert Heijn. De granola’s vind ik vanwege de crunch eigenlijk net iets lekkerder in mijn yoghurt dan de muesli’s. Maar… wel eens geprobeerd om muffins te maken met uitsluitend muesli? Bij deze box zat een heerlijk recept van yvette van Boven voor havermout-ontbijtcakejes (zie het recept hieronder). Ze zijn niet zo heel luchtig, maar heel rijk van smaak. Ook zonder bosbessen, als je die net als ik vergeet door het beslag te doen! :-S

FoodWeLove

Bij FoodWeLove vinden ze dat eten beter smaakt als je het verhaal erachter kent. Met de FoodWeLove box laten ze je iedere maand kennis maken met bijzondere recepten, lekkere delicatessen en de mensen die ze maken. De inhoud blijft geheim tot het moment van verzending, in de derde week van de maand.  De jolly good food box werd al verstuurd in maart en is nu helaas niet meer verkrijgbaar. Lijkt het je leuk om zo’n soortgelijke box aan jezelf of iemand anders cadeau te doen? Elk maand heeft de food we love box een ander thema en soms zijn er specials die wat langer verkrijgbaar zijn zoals de high tea box.

havermout ontbijtcakejes

Havermout ontbijtcakejes

Ingrediënten

(recept voor 12 stuks)

  • 200 gram Dorset super high fibre muesli
  • 350 ml water of (plantaardige) melk
  • snuf zout
  • 60 ml honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el Ghee Easy of kokosolie, gesmolten
  • 150 gram blauwe bessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de muesli in een ruime kom en giet er 350 milliliter water of melk bij. Laat tenminste 2 uur staan, of een hele nacht.
  2. Klop de andere ingrediënten, behalve de bessen, door elkaar en roer ze door de gewelde muesli. Schep de bessen vervolgens voorzichtig door het mengsel.
  3. Schep het beslag in een ingevette muffinvorm en bak 35 minuten of tot ze terugspringen als je er op drukt.

 

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones