Borrelhapjes voor Oud & Nieuw: fijne jaarwisseling!!

Ja lieve mensen, nog maar één dag te gaan en dan is het jaar alweer voorbij! Ben jij al klaar voor 2014? Wat zijn jouw goede voornemens?

Mijn goede voornemen is om een betere balans te vinden tussen werk, bloggen en gezinsleven. Food en homebaking is mijn passie, maar communicatie is mijn vak. In de eerste paar maanden van 2014 wil ik daarom de definitieve stap maken naar het fulltime ondernemerschap. Dan kan ik niet alleen maar privé maar ook tijdens werktijd doen waar ik het meest van hou: ‘Communiceren over eten’.

Klaar voor 2014

2014…. Ik kijk er met gezonde spanning naar uit. Het ZZP-er zijn bezorgt me hartkloppingen aan de ene kant en een gigantisch stralende glimlach aan de andere kant. Ik word alleen al gelukkig van het idee dat ik straks andere ondernemers kan helpen om hun unieke talenten, producten en diensten te promoten met sprankelende nieuwsbrieven en uitnodigende webteksten die worden gelezen. Of om in opdracht recepten en artikelen te schrijven en smaakvolle food events of beurzen te organiseren waar mensen nog een tijdje over napraten. Ja. 2014, ik ben er klaar voor!

Bijna…

… de jaarwisseling eerst.

Met…

Champagne & borrelhapjes

Oudejaarsavond is bij uitstek een avond waarop mijn maaltijd voornamelijk bestaat uit borrelhapjes, groot en klein. En misschien een oliebol of twee. Deze borrelhapjes zijn eenvoudig en perfect geschikt voor de jaarwisseling, maar ook voor elk ander feestelijk moment. Geen uren in de keuken, maar snel smeren en feestelijk serveren!

Borrelhapje met pompoenhummus en granaatappel

Borrelbite 1: Pompoenhummus & granaatappel

  • Pompoenhummus (bakje á 200 gram bij Albert Heijn)
  • Pitjes van 1/4 granaatappel
  • 4 mini pitabroodjes

Pompoenhummus kun je zelf maken door de kikkererwten in een hummus recept deels te vervangen door geroosterde pompoen. Om het een beetje extra spicy te maken, doe je er een snufje cayennepeper door. Rooster de broodjes volgens de beschrijving op de verpakking in de oven of rooster ze in de broodrooster. Snijd de broodjes in vieren, vul ze met de hummus en doe er een paar granaatappelpitjes bovenop.
Pitabroodjes met cranberrypaté en cranberry confit

Borrelbite 2: Cranberry paté & cranberry’s

  • Cranberry paté (gezien bij AH & Lidl – lactosevrij)
  • Toastjes of mini pitabroodjes
  • Geconfijte cranberry’s (cranberryjam of andere rode vruchtenjam kan ook)

Lekker makkelijk en smakelijk. Smeer cranberrypaté op een toastje of geroosterd pitabroodje en doe er een heel klein theelepeltje geconfijte cranberry’s op of rode jam. Smaakt het lekkerst op een knapperig toastje.

Geroosterde broodsterren met cheddar sterren en chutney

Borrelbite 3:  Cheddar sterren met chutney

  • Geroosterde witte boterhammen
  • Rode pittige cheddar in dunne plakken gesneden
  • Chutney (bijv. appel-, uien- of rode bieten chutney)
  • Twee sterren uitsteekvormpjes in verschillende groottes

Prik grote sterren uit de geroosterde boterhammen en kleinere sterren uit de plakken cheddarkaas en leg de kaas op de toastjes. Doe er een klein theelepeltje chutney bovenop.

Borrelbite 4: Saucijzen spiraaltjes

(Recept voor 60 stuks – gebruik de helft van alle ingrediënten voor 30 hapjes)

  • 1 bakje Catalaanse worstjes met 6 kleine worstjes (AH)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 friszure appel geraspt
  • 4 – 6 el chutney

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees uit de saucijzen door het worstje leeg te knijpen in een kom. Meng daar de geraspte appel, tijm en chutney doorheen. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer, leg ze met het plastic naar boven op je werkblad en verwijder het plastic. Verdeel de saucijzenvulling over alle plakjes en smeer het per plakje helemaal uit. Laat aan één kant een rand van ongeveer 1,5 cm vrij van vulling. Rol nu de plakjes bladerdeeg op en plak ze dicht met de lege rand. Leg de saucijzenbroodjes nu met de naad naar beneden en sijd in zes gelijke plakken. Leg de spiraaltjes op je bakplaat en bak ongeveer 30 – 40 minuten op 200 graden. Zodra je de heerlijke geur begint te ruiken en de spiraaltjes goudbruin kleuren, zijn ze klaar.

Je kunt de afgekoelde saucijzenspiraaltjes weer opwarmen in de oven: 10 – 15 minuten op 175 graden of n de magnetron: ongeveer 30 – 60 seconden op 600 watt.

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

2 Reacties op deze post

  1. Eslem schreef:

    Fijne jaarwisseling en tot in 2014! :)

  2. […] mijn vorige post met borrelhapjes, schreef ik over mijn goede voornemen van dit jaar; mijn vaste inkomen verlaten voor foodie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge