Cakepops van pandancake en kokos

Wat doe je als je een cake niet uit de vorm krijgt? Balen, want je cake is mislukt terwijl er met de smaak waarschijnlijk niets mis is. Laatst had ik dit probleem met de pandancake voor de foodblogswap. Ik had twee tulbandvormen gevuld alleen liet de metalen vorm de cake helaas niet los waardoor ik overbleef met één gave cake, en één mislukte pandan cake.

Cakepops met witte dr. Oetker choco dip

Witte kokos cakepops

Weggooien is zonde, dacht ik al nadenkend over een creatieve oplossing. ‘Cakepops!’, ideaal om te maken met een mislukte cake. Bovendien, witte cakepops met een groene binnenkant zien er ook wel kicken uit! (even geen zelfbewust momentje zonder kleurstoffen).

Groene pandancake

De cake heb ik daarna helemaal verkruimeld, waarbij ik heb geprobeerd alleen de groene stukjes cake te gebruiken, zodat de cakepop er van binnen mooi groen uit blijft zien. Daarna heb ik aan de cake 2 á 3 eetlepels kokosmelk toegevoegd (nog een restant van het pandancake recept), net zoveel als nodig is om er een plakkerig geheel van te maken.

Cakepop balletjes van pandan cakeBestrooi de cakepops met geraspte kokos

 

Cakepops van pandancake en kokos

Recept voor ongeveer 12 – 16 cakepops

Ingrediënten

  • 1 pandan cake
  • 2 á 3 el kokosmelk
  • 1 bakje witte choco dip (dr. Oetker)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 12 – 16 lollystokjes of papieren rietjes

Bereiding

  1. Verkruimel de pandan cake en schenk er 2 á 3 el kokosmelk bij.
  2. Kneed het deeg goed door tot een plakkerig geheel en draai er balletjes van ong. 2 cm doorsnede van. Leg de balletjes op een stuk bakpapier op een bord en leg het mimimaal een uur in de koelkast om stevig te worden.
  3. Bereid de choco dip.
  4. Prik een balletje op een lollystokje of rietje en doop het in de gesmolten chocolade. Leg het daarna weg op een stuk bakpapier. Na één keer dippen is de chocolade nog niet goed gedekt. Zet de cakepop even weg, dip de rest van de cakepops en dip ze dan allemaal nog een keer. Rol de cakepop door de geraspte kokos en zet weg.
Pandan kokos cakepops
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

2 Reacties op deze post

  1. Joyce schreef:

    Heel leuk bedacht! Lijkt me ook erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge