Hoe maak je yummy scrummy crumpets?

Crumpets

‘Tsssjing’, zegt mijn broodrooster na 2 minuten. Het teken dat ze klaar zijn. Warm zijn ze op hun best met een klontje roomboter erop en een lepeltje fruitige rode jam en dan heel even wachten. Heel even wachten om het in die kleine bubbelgaatjes te zien smelten. Het heeft me de hele ochtend gekost om ze te maken dus nu wil ik ze met alle liefde opeten. Crumpets!! jaa…

Bij de Marks & Spencer kun je ze ook kopen, crumpets. Keurig verpakt in twee stapeltjes van vier in doosje met cellofaan eromheen. Crumpets eten herinnert me aan de middelbare schooltijd toen we ze samen rond theetijd aten als ik weer thuis was. Mijn moeder en ik, samen aan de keukentafel met een mok thee. Zonder beleg zijn ze eigenlijk niet te pruimen. Saaie zompige broodjes zijn het dan. Maar eenmaal geroosterd en volgezogen met jam worden het sprankelende, zoete, scrummy theesnacks. En dan die eerste hap… magisch!

Engelse crumpets

Test… test… 1,2,3!

Drie keer is scheepsrecht! De eerste testronde startte goed, maar leverde een plakkerig deeg die eindigde in de prullenbak. Bij de tweede testronde had ik de goede smaak te pakken, maar hadden de crumpets niet de typerende bubbelgaatjes aan de bovenkant. Met een beetje hulp van mijn Engelse blogvrienden Karen van Lavender and Lovage en twee testrondes verder, heb ik het de derde keer bij het rechte eind. Ik heb mijn crumpets recept!! Geen ingewikkeld recept, absoluut niet. Maar het helpt als je weet welke verhoudingen je nodig hebt, verse ingrediënten neemt en alles in de juiste volgorde verwerkt.

Jaloerse blikken aan de ontbijttafel

Zorg voor de meest verse ingrediënten, trek er wat tijd voor uit en je ontbijt of middagsnack kan niet meer stuk! Met dit beslag maak je er veel in één keer. Laat je de crumpets na het bakken volledig afkoelen dan laten ze zich perfect invriezen. Tijd voor je ontbijt? Haal een crumpet uit de vriezer en rooster het twee keer in je broodrooster. Eén keer om te ontdooien en nog een tweede keer om ervoor te zorgen dat de buitenkant een beetje krokant wordt, smeer daarna een beetje boter en jam bovenop en schuif aan bij de ontbijttafel, wedden dat je jaloerse blikken krijgt!

Crumpets met boter en jam

Crumpets

(Recept voor ruim 20 stuks)

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 ml rijstmelk + 250 ml water
  • 1 el instant gist (10 gram)
  • 1 tl bicarbonate soda
  • 1/2 tl zout
  • 100 ml warm water
  • Zonnebloemolie om in te bakken
Extra nodig: bakringen van 10 cm doorsnede, handig is ook een poffertjes beslagfles.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een grote ruime kom waarin het beslag genoeg ruimte heeft om te rijzen en roer het gist door de bloem.
  2. Verwarm de melk met het water en klop het daarna met een garde door de bloem. Klopt het beslag daarna nog zeker 4-5 minuten tot je er dubbele lamme armen van krijgt.
  3. Bedek de kom met huishoudfolie en zet het minimaal een uur op een warme plek. Het kan ook zonder problemen 2 tot 3 uur blijven staan.
  4. Los het zout en de bicarbonate soda op in het warme water en klopt het door het beslag.
  5. Doe de folie terug over de kom en laat het nog eens 45 minuten tot 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de pan op middelmatig vuur, vet de bakringen in met de olie en verwarm even mee in de pan. Schep of spuit het beslag in de ringen tot ze tot een randje van ongeveer 1 cm hoog gevuld zijn.
  7. Bak de crumpets op middelhoog vuur totdat het beslag bovenop droog is geworden (zoals bij pannenkoeken voordat je ze omdraait). De crumpets hoeven maar aan één kant gebakken te worden. Let er goed op dat het vuur niet te heet staat anders verbrand de onderkant voordat de bovenkant gaar is.
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

Reacties op deze post

  1. Ik krijg er direct zin in! Prima ontbijtje ook, omdat je het zo uit de vriezer haalt. Want koken op een lege maag is niet zo mijn ding, maar een lekker ontbijt wel… ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge