Ontbijt: Omelet met tomaat, rode ui, verse koriander en een glaasje kokoswater

melet met tomaat, rode ui, verse koriander

Nu ik thuis werk, gun ik mezelf af en toe de luxe van een ‘uitgebreid’ ontbijt. Heel soms vergeet ik ook te ontbijten. Op de dagen dat little T. naar de opvang gaat, ontbijten we meestal samen waarbij ik tijdens mijn eerste kop koffie beenk wat ik ga ontbijten. Mr. Pi springt daarna onder de douche terwijl ik de kleine man was en aankleed. Zodra zij samen op pad gaan naar het kinderdagverblijf, kruip ik achter de computer en is het tegen tien of elf uur dat mijn rammelende maag me vertelt dat het bij die kop koffie is gebleven.

Goed ontbijten

Ik ben absoluut geen voorstander van het overslaan van het ontbijt, maar thuiswerken als ZZP-er betekent in het begin ook opnieuw je ritme zien te vinden. Dit soort dagen dat mijn ontbijt wat later is dan normaal, wissel ik daarom af met dagen dat ik extra lief ben voor mijn lijf. Een goed ontbijt zorgt namelijk dat je lichaam en verbranding goed op gang komt. Als ik mijn koelkast opentrek en ik vind daar nog een restje tomaten en verse koriander van de Turkse groenteboer dan is mijn ontbijtkeuze gauw gemaakt. Eieren en ui hebben we vrij standaard op voorraad dus kan ik er van op aan dat ik op zo’n dag één van mijn favoriete ontbijtjes kan maken: omelet met tomaat, koriander en rode ui.JAX Coco kokoswater

Kokoswater

Bij mijn toch al gezonde ontbijt durfde ik het ook eindelijk aan om het pak kokoswater, dat al maanden in de koelkast staat, open te trekken. Vorig jaar kocht ik dat bij een toko ná mijn bezoekje aan het Londense foodbloggerconnect congres. Het was tijdens dat weekend dat het weer tropische temperaturen behaalde en we met ruim 150 foodbloggers in een artistiek kunstencentrum drie dagen zaten te luisteren naar alles dat je maar wilt weten over foodbloggen. Het hele congres door kon je op elk gewenst moment koffie, thee en water krijgen in de coffee corner, op de laatste dag kwam daar dit kokosdrankje bij.

Loom van de warmte en door de behoefte aan iets verfrissends pakte ik een van de pakjes kokoswater en verbaasde me over het feit dat het zo romig, fris en zoet tegelijk kon smaken. Mijn pak van de toko was echter niet van Jax Coco en de verpakking niet eveneneens ontworpen door de man van Stella McCartney (Alasdhair Willis). Dus zou dat net zo lekker en zo puur kunnen zijn? Ja, best wel. Bij de Toko kun je UFC Coconut water, 100% puur kokoswater kopen voor  € 2,70. Lekker wanneer je trek hebt in een drankje met een smaakje maar geen behoefte hebt aan extra suikers en smaakstoffen.

Omelet met tomaat, rode ui en verse koriander

Recept: Omelet met tomaat, rode ui en verse koriander

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • scheutje melk (1 á 2 el) /ongezoete sojamelk
  • Verse koriander takjes
  • 1/4 tot 1/2 rode ui gesnipperd
  • boter of olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1.  Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Maak de koriander schoon en hak de helft ervan fijn.
  2. Kluts de eieren los met een scheutje melk.
  3. Verhit boter of olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Verdeel de tomaat, ui en fijngehakte koriander over de omelet.
  4. Bak de omelet gaar tot de bovenkant ‘droog’ is. Dek de koekenpan eventueel even af met een grote deksel zodat de bovenkant ook goed gaar wordt.
  5. Schuif de omelet op een bord, bestrooi met de overgebleven koriander blaadjes en voeg peper en zout naar smaak toe.

 

Heb jij ook zo’n favoriet snel uitgebreid ontbijtje?

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge