Rocky Road.. als je deze blog volgt, heb je er misschien al wat diverse recepten voorbij zien komen. Laatst kwam ik op een andere blog een recept tegen voor Rocky Road, al had ik het aan de naam van het recept niet herkend. Deze blogger noemt haar recept: Nana’s Church Window Bars. Wil je kinderen tijdens de dienst ‘zoet’ houden dan heb je gegarandeerd succes én kleffe kerkbankjes als gevolg. Misschien in dat geval handig om ook vast een pak snoetendoekjes in je tas te stoppen.

Chocolade en voedselallergie

Heb je een kind met een overgevoeligheid of intolerantie voor lactose, gluten of eieren dan is het onderstaande recept een ideale zoete traktatie. Heb je geen allergieën, ook dan is dit recept meer dan de moeite waard. Wie houdt er tenslotte niet van chocolade? De chocolade in dit recept is gemaakt van rijstmelk en is dus zuivelvrij. Ideaal voor chocoladeliefhebbers die geen lactose of caseïne verdragen.

Verkrijgbaarheid rijstmelkchocolade

De repen gebruikt in dit recept zijn van het merk Maître Mathis en verkrijgbaar bij sommige filialen van Albert Heijn. Verkoopt de AH in de buurt dit niet dan kun je ook bij je natuurwinkel terecht voor geschikte chocolade. Bij Ekoplaza verkopen ze bijvoorbeeld rice milk chocolade van het merk Bonvita.

rocky road met rijstmelkchocolade

 

Lactosevrije Rocky Road met rijstmelkchocolade

(Recept voor 8 tot 12 stukjes)

Ingrediënten

  • 200 gram rijstmelkchocolade
  • 50 gram mini-marshmallows
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 40 gram hazelnoten
  • Gekleurd musketzaad als versiering

Extra nodig: Broodtrommel of rechthoekig schaaltje van die grootte

Bereiding

  1. Mix de mini-marshmallows, cranberry’s en hazelnoten door elkaar.
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie of gebruik een schaal geschikt voor de magnetron en laat de chocolade in 2 x 1 minuut op ongeveer 600 watt smelten. Na 1 minuut even doorroeren en kijken of de chocolade al genoeg vloeibaar is.
  3. Giet de chocolade over de mix en roer alles goed door elkaar.
  4. Schep vervolgens de complete Rockyroad mix in een klein rechthoekig bakje, strooi het musketzaad eroverheen en zet het mengsel een halfuur in de koelkast. Daarna is het hard genoeg om in stukjes te snijden zo groot of klein als je lekker vindt.

Baktip

Let op dat er in het schaaltje of bij de chocolade absoluut geen water of ander vocht komt. De chocolade wordt hierdoor brokkelig in plaats van vloeibaar en is dan niet meer te gebruiken.

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

Reacties op deze post

  1. LoyoyaNL schreef:

    Hie Hie wat grappig! Dat is inderdaad kleffe bankjes. Normaal zijn het luchtsnoepjes of zuurtjes…zie je opeens Rocky Road Bars voorbij gaan…haha

    Ik ben weer gaan bakken :). Ben weer thuis yeeeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge