Rocky Road met chocoladekoekjes

Rocky Road met chocolate fingers

De webshop van Cookie Cottage ging in februari al in de lucht, maar een lancering is natuurlijk geen lancering zonder een officieel openingsfeestje. Dus volgde er in maart een feestje op een orginele locatie, in de oldtimer garage van een vriend. Wat hebben cookies met auto’s gemeen is een logische vraag, maar de overeenkomst is minder ver gezocht dan je zou verwachten. Waar Cookie Cottage wil laten zien hoe makkelijk je zelf thuis iets lekkers kunt bakken, biedt doe-het-zelf garage Sleutelwerk de mensen een werkplek om ook zélf aan je auto te klussen met professioneel gereedschap. En eerlijk is eerlijk.. de Amerikaanse (klus)auto’s op de achtergrond als decor hielpen zeker mee om het feest compleet te maken!

Chocolate finger Rocky RoadChocolate finger Rocky Road

Perfecte bakvorm

Op een feestje kan één van mijn favoriete recepten, Rocky Road natuurlijk niet ontbreken. Dus maakte ik voor de gelegenheid een nieuwe variant. Waar ik tot nu toe handig gebruik maakte van een brownie bakblik, wil ik met dit recept laten zien, dat je niet per se de ‘perfecte’ bakvorm hoeft te gebruiken als het toch niet in de oven hoeft. Kijk eens rond in de keuken en kijk eens of je iets kunt vinden dat vierkant of rechthoekig is? Met een beetje improvisatie kom je al een heel eind. Gebruik bijvoorbeeld een ovenschaal, cakevorm, vleeswarenbakje of een lunchtrommel.

Rocky Road met chocoladekoekjes van Cadbury

(recept voor min. 12 stukjes)

Ingrediënten

  • 60 gram cadbury chocolate fingers* in stukjes gebroken
  • 100 gram gekleurde mini-marshmallows
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 300 gram witte chocolade
  • roze musketzaad ter decoratie

* Vervang de chocolate fingers eventueel door andere chocoladekoekjes

Verder nodig:

  • Rechthoekige lunchtrommel, ovenschaal of bakblik van +/- 15 x 20 cm.
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Bedek een lunchtrommel of andere vorm met bakpapier en laat het ongeveer 2 cm uitsteken.
  2. Meng in een kom de gebroken stukjes chocolate fingers, mini-marshmallows en cranberries door elkaar.
  3. Breek de chocolade in stukjes in een kom geschikt voor de magnetron. Smelt de chocolade 1 minuut op 600 watt. Neem de kom uit de magnetron en roer de chocolade doed door. Verhit nu steeds opnieuw 10 – 20 sec. met tussentijds doorroeren tot de chocolade volledig is gesmolten. Heb je geen magnetron, smelt dan de chocolade volgens de au-bain-marie methode.
  4. Schenk de chocolade over de kom met marshmallows en mix het geheel snel door elkaar om alles met chocolade te bedekken. De chocolade van de koekjes zal de witte chocolade doen verkleuren, dat is niet erg, het geeft deze Rocky Road daarmee de mooie koffiecrèmige kleur.
  5. Doe de mix in de lunchtrommel en strooi er de  musketzaadjes overheen. Zet het minstens 30 minuten in de koelkast om de chocolade te laten uitharden.
  6. Neem de Rocky Road uit de koelkast en verwijder de lunchtrommel. Snijd het nu in zoveel stukken als je wilt.

Rocky Road met chocolate fingers

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Rate dit bericht
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (No Ratings Yet)

2 Reacties op deze post

  1. Sprokkelvrouw schreef:

    het ziet er heerlijk uit, hazel

  2. Benthe schreef:

    Mmm deze wil ik zeker nog een keer maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge