Gelukkig, smaakvol & uitdagend nieuwjaar!

“Proost” op een avontuurlijk nieuw jaar vol liefde, goede gezondheid, mooie ontmoetingen en heerlijk eten!

Heb jij een fijne jaarwisseling gehad? Ik had te maken met twee zieke mannen, dus weinig feestvreugde hier in huis. Het geplande feestje waar we heen zouden gaan, bezocht ik daarom alleen. Om vervolgens vóór middernacht weer thuis te zijn om met mijn lief het nieuwe jaar in te kunnen luiden.

Huiskamers vol gezelligheid

In het donker op de fiets naar het feestje genoot ik van het typerende Nederlandse beeld van Oud & Nieuw. Huiskamers vol gezelligheid: tafels vol dinerende vrienden en families, stelletjes jong & oud op de bank met de oudejaarsconference aan en groepen buren, vrienden en kennissen aan de borrel of druk in de weer met gezelschapsspellen, voor dansfeestjes nog net te vroeg. Ik had nog geen bubbels op, maar ook de stoep en de bomen zag ik af en toe van gevaarlijk dichtbij. Moet ik ook maar niet zo naar binnen gluren!

Oliebol!

Wat ik deze jaarwisseling trouwens gemist heb, zijn de oliebollen. Ik had ze zelf willen bakken, maar voor het feestje was alles verzorgd en thuis zou niemand ze opeten. Aan de bollen van de supermarkt waag ik me liever niet dus dan maar weer over 364 dagen!

Foodie adventures

In mijn vorige post met borrelhapjes, schreef ik over mijn goede voornemen van dit jaar; mijn vaste inkomen verlaten voor foodie freedom. Doodeng, maar om de spanning te verzachten heb ik voor mezelf maar alvast wat nieuwe avonturen ingepland. Zo start ik in januari met een cursus Culinair en Wijnschrijven en ga ik leren ik hoe het écht hoort!

In juni vertrek ik voor een paar dagen naar Londen om voor de tweede keer een fantastisch foodbloggersevent Food Blogger Connect te bezoeken. Bloggers van over de hele wereld komen drie dagen samen in een theatraal artcenter om te praten en leren over foodbloggen en om tussendoor vooral veel te proeven. Daarnaast ga ik dit jaar bloggen voor Foodlog, waarschijnlijk over mijn ontdekkingstocht naar de Engelse keuken.

Wensenlijst met uitdagingen

  • Tijd goed verdelen over werk, bloggen en mijn twee lieve mannen
  • Vaker met mr. Pi samen uit eten
  • Salted caramel soesjes maken zonder zuivel
  • Vegan kaas maken
  • Kookboek schrijven vol recepten zonder zuivel
  • Patisserie opleiding of cursus volgen. Met een prijs van € 5,- op mijn oudejaarslot zit le Cordon Bleu er ook dit jaar niet in, diverse workshops of een cursus in Nederland zou moeten lukken.
  • Zuurdesembrood maken met een eigen zuurdesemstarter
  • Vaker brood & bolletjes maken
  • Een mississippi mudpie maken
  • Warme gerechten posten
  • Meer thee drinken en minder koffie
  • Met vaste regelmaat bloggen
  • Een American pie maken in mijn nieuw pie dish (kerstcadeau) van Emile Henry
  • Meer leren over foodstyling
  • Een redesign voor Cookie Cottage
  • Meedoen aan Heel Holland Bakt? Nèèèè……

Wat zijn jouw uitdagingen voor 2014?

Artikel tags , ,
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

3 Reacties op deze post

  1. Martine schreef:

    Wat een spannend jaar heb jij voor de boeg. Ik hoop dat 2014 voor jou een topjaar wordt waarin je je dromen waar kunt maken ! Veel plezier en succes!

  2. Simones Kitchen schreef:

    Leuk Hazel en natuurlijk nog de allerbeste wensen voor 2014! Ik ga jammer genoeg niet naar Foodblogger Connect dit jaar aangezien ik dan ergens in Europa een workshop aan het geven ben.. ;) Ook leuk natuurlijk maar nooit gerealiseerd dat het samenviel met FBC… Tja…

    • Hazel Hardijzer schreef:

      Hey jammer Simone! Klinkt als een avontuurlijk goed alternatief. Ach.. en anders schijnen ze tegenwoordig ook leuke events in Dubai te organiseren, alhoewel je daar geloof ik net geweest ben ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten