10 x culinaire cadeautjes voor je kerst verlanglijstje

culinaire cadeautjes

Kerst draait eigenlijk om zoveel meer dan cadeautjes en uitgebreide kerstdiners. In goede gezondheid verkeren en alle belangrijke mensen om je heen is eigenlijk het allermooiste bezit dat je kunt hebben. Samenzijn met lieve vrienden, familie of een ander fijn gezelschap en met een paar simpele hapjes een goed foute kerstfilm kijken draagt vaak nog het meest bij aan de kerstpret. Vier je kerst volgens Duits/Engelse tradities in combinatie met aangetrouwde Franse invloeden zoals bij ons thuis, dan staat kerstavond steevast gereserveerd voor uitgebreid tafelen, wijnen en prachtig ingepakte cadeautjes onder de kerstboom. Zodoende heb ik nu dus dringend een verlanglijstje nodig.

Kerst verlanglijstje

Wekenlang heb ik ideeën voor een verlanglijstje, maar hoe dichterbij de kerst komt, hoe meer ik ervan vergeet en hoe minder belangrijk ik het eigenlijk vind. Toch zijn er altijd van die praktische wensen of onbelangrijke leuke hebbedingen die mij in deze tijd opeens hoognodig en essentieel lijken. Ok, eerlijk is eerlijk, een notenkraker zoals deze niet echt, maar wat een gave eyecatcher zou deze 1 meter 80 grote reus zijn op een gigantisch kerstfeest.

Zet jij wel eens absurde wensen op een verlanglijstje of schrijf je alleen maar wensen op die realistisch en haalbaar zijn?

Top 10 culinaire cadeautjes voor de kerst

 1. Traditionele christmas pudding charms
  Met stip op één bovenaan mijn verlanglijstje staan deze lucky pudding charms. Volgens Engelse oude tradities verstop je de zilveren bedels in de christmaspudding. Deze hebben elk een (on)gelukkige betekenis voor de vinder. Wie de vingerhoed krijgt, blijft vrijgezel en het belletje betekent binnenkort een bruiloft. Het wensbotje, het hoefijzer en de penny zijn allen brengers van geluk, de knoop met name voor de vrijgezelle man. Naast deze bedels worden er vaak muntjes van 1 en 3 penny in de pudding verstopt,  gelukkige vinders staat een fortuinlijke toekomst te wachten.
  Vivi Celebrations £ 34.95 (let op in Engelse ponden)
 2. Linnen theedoeken
  Met een prachtige winterse kerstprint, brengen deze theedoeken de kerst tot in je keuken.
  Zara home € 11,95 voor set van 2
 3. Ovenwant kerstbomen
  Zo rond kerst de keuken niet meer uit te slaan? Gebruik dan deze ovenwanten met rode kerstboompjes om je te beschermen tegen verbrande vingers.
  Dille & Kamille € 4,50
 4. Koek uitsteker engel
  Engeltjes, kerstbomen, rendieren, kerstman bij Koek-it kun je voor allerlei soorten koekjesuitstekers terecht tegen een zacht prijsje.
  Koek-it – uitsteker Engel € 2,85
 5. Notenkraker
  Nog een nootje te kraken? Zou denk ik moeten lukken met deze reus van 72 inch. (1 meter 80!!). Alleen te bestellen als ‘special order’ voor de speciale prijs van $ 750,-
  Rachel George $ 750
 6. Great Britih Bake Off Christmas
  Mouthwatering is het eerste woord dat in me op komt wanneer ik de inhoudsopgave van dit boek zie. In het Nederlands heb ik daar nog altijd geen mooi vervangend woord voor gevonden. Bestellen doe ik zelf graag via bol.com maar voor een ‘peek inside’ hop ik even naar Amazon.
  Bol.com hardcover € 27,99 ebook € 14,99
 7. Hibiscus bloemen op siroop
  Prachtig in een glas champagne en bijzonder als eetbare decoratie op je kerstdessert.
  Wildhibiscus.nl € 19,50 voor 15 bloemen (of € 12,50 voor 11)
 8. Mason Cash rode mengkom met rendieren Ø29 cm
  Handige grote mengkom voor grote hoeveelheden deeg of beslag. Klaar met bakken? Gebruik hem dan als serveerschaal voor broodjes, salade of ander feestelijk kerstgerecht. 
  Bol.com € 34,95 (tijdelijk afgeprijsd € 21,99)
 9. Kersthuisje met lucifers
  Het is bijna zonde, maar wedden dat dit kersthuisje verbaasde blikken bij je gasten oproept als je er een vuurtje mee afstrijkt om je kaarsen aan te steken. 
  Billiedesign € 3,50
 10. Tulband kerstbomen
  Een tulband gebakken in deze bakvorm heeft weinig meer nodig dan een laagje poedersuikersneeuw om een winters tafereel te creëren.
  Kookpunt.nl € 34,90

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en IT communicatieadviseur, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

2 Discussion to this post

 1. Simone schreef:

  O dank voor de inspiratie voor het lijstje! Ben zelf ook met eentje bezig maar het wil nog niet zo vorderen dus dit is een goede start!

  • Het is grappig dat je van culicadeautjes eigenlijk nooit genoeg kunt krijgen. Maar ja, het hele jaar door maak ik in mijn hoofd een hele waslijst, om dan zo vlak voor mijn daadwerkelijke lijstje opeens een blackout te krijgen. Luxeproblemen eigenlijk… ;-)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts