Carrot cake met icing

Een aantal maanden geleden nam mijn collega een heerlijke carrot cake mee naar het werk. Een smeuïge versie met romige icing erop, heerlijk! Gek genoeg vinden veel mensen carrot cake lekker, maar heb je het over worteltjestaart dan is opeens niemand meer geïnteresseerd. Maak je zelf zo’n heerlijke cake, noem het dan dus vooral carrot cake in plaats van worteltjestaart. Het mag best een beetje aantrekkelijk klinken, want de smaak is er ook naar! Van mijn lieve collega Marike heb ik het recept gekregen en heb er meteen gebruik van gemaakt bij de eerste de beste gelegenheid die zich voordeed.

carrot cake

Carrot cake met icing

(recept 16 stukjes)

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte wortel
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram fijne suiker
  • 125 gram blanke rozijnen
  • 125 gram poedersuiker
  • 100 gram verse roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. En bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met een laagje bakpapier.
  2. Smelt 150 gram boter en meng de wortel, suiker, eieren en zout er goed doorheen. Laat de rest van de boter, 50 gram uit de koelkast liggen zodat deze langzaam een beetje zacht wordt om straks de icing mee te maken
  3. Zeef de bloem en mix het samen met de kaneel door het wortelmengsel. Roer de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  4. Bak de carrotcake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Test of de cake gaar is door het een satéprikker in te steken. Komt deze schoon uit de cake dan is de cake klaar. Laat deze nu minstens een uur afkoelen vóórdat de icing erop gaat.
  5. Mix de zachte boter (op kamertemp. en dus niet gesmolten), met de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker tot een gladde glazuur.
  6. Haal de cake uit de bakvorm en leg op een serveerschaal, smeer nu de glazuur met een spatel over de cake en laat het hier en daar langs de rand druipen. Zet de cake hierna nog een kwartiertje in de koelkast om de icing weer een beetje op te laten stijven. Deze glazuur blijft overigens een beetje zacht.

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

4 Reacties op deze post

  1. Dzoli schreef:

    Ja voordat ik naar Nieuw Zeeland verhuisde nooit carrot cake gegeten>Nu is het gewoon regelmatig op de tafel/Lekker;)

    p.s.Er si op mijn blog een Giveaway met erg leuke prijs:)
    Iederren si welkom tot 23 Nobember;)

  2. Oeh ik ben dol op worteltjestaart :0

  3. Anonymous schreef:

    Gemaakt en was heerlijk, veel positieve reacties! Maak ‘m dit weekend weer voor een babyshower, succes verzekerd :-) Eva

  4. […] of groenteschrijfjes vang je daarna eenvoudig op met de mengkom. Handig als je bijvoorbeeld een carrot cake gaat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge