Cranberry-maanzaad muffins

Wat hebben cranberries en maanzaad met elkaar gemeen? Eigenlijk niet zoveel, behalve dat ze beiden heerlijk smaken in een muffin. In Nederland eten we eigenlijk alleen maar maanzaad op brood, maar in het buitenland stoppen ze het overal in en op. En sinds mijn zus mij heeft gewezen op een hemels recept voor een orange and poppyseed cake with chocolatesauce ben ik verkocht.

Maanzaad

Ik vond het eerst een beetje een vreemde combinatie: maanzaad met sinsaasappel en chocolade maar was gelukkig nieuwsgierig genoeg om het uit te proberen. In Nederland is maanzaad lastig verkrijgbaar dus nam ik wat zakjes mee uit de supermarkt in Engeland. De houdbaarheidsdatum is alleen niet eeuwig dus ging ik laatst aan de slag om er weer wat lekkers mee te maken. Iets met maanzaad en cranberry’s deze keer, een fijne combinatie.

Cranberry & Maanzaad Muffins

(recept voor 15 muffins)

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten boter
  • 280 ml sour cream
  • 160 ml slagroom
  • 2 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 280 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonate soda
  • 0,5 tl zout
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 tl maanzaad
  • 140 gedroogde cranberries

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Zet in een muffinblik alvast de muffinvormpjes.
  2. Smelt de boter en laat het daarna een minuut of twee afkoelen. Klop er daarna de sour cream, slagroom, eieren en het vanille extract doorheen.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, bicarbonate of soda, zout, suiker en maandzaadjes. Roer de inhoud van de deze kom vervolgens door het mengsel met de sour cream en voeg de cranberries eraan toe.
  4. Vul elk muffinvormpje voor ongeveer 2/3 met het beslag en bak ongeveer 20-25 minuten. Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Prik in het midden van de muffin, haal je de prikker er weer uit zonder beslag eraan, dan zijn ze gaar.
  5. Haal de muffins uit de oven en laat ze heel even afkoelen in de vorm. Haal ze na een minuut of 5 uit de vorm en laat ze dan nog verder afkoelen op een rek.

bron recept: bbcgoodfood

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Reacties op deze post

  1. Bas schreef:

    Niet uitschieten met de maanzaad he, daar ga je van trippen :) Wel weer eens wat anders dan space cake!

    (Via wiki: it can contain or carry the opium alkaloids)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
pompoentaart met merinuge
swirl koekjes recept met pumpkin pie spice mix