Ginger ale met munt en Happy new beginnings!

350

Happy new beginning en een gelukkig nieuwjaar!! Hoe heb jij de feestdagen beleefd? Overleven of genieten? Mijn start was een beetje turbulent, het einde van vorig jaar trouwens ook. Lastminute kreeg ik een akkoord op een gave intensieve freelance klus voor december maar moest tegelijkertijd mijn vader onverwachts worden opgenomen in het ziekenhuis. Enstige ondervoeding en verwardheid. Dus daar ga je dan met alle goede voornemens voor de laatste maand. Geen tijd voor nieuwe kerstrecepten, geen tijd voor experimenten, maar vliegen, hollen en doorgaan. Net iets te lang.

Bloggen

Natuurlijk zegt je lijf een keertje stop. Toen de kerst eenmaal achter de rug was en vadertjelief inmiddels was overgeplaatst naar een verpleeghuis ter revalidatie was het even genoeg. Dagenlang zat ik met een kruikje op de bank, niet in staat om iets uit mijn handen te krijgen, én maar hoesten. Een beginnen longontsteking blijkt nu een week later. Niet helemaal zoals ik dat in gedachten had. Gooi je dan ook nog een kop koffie in je laptop dan wil dat bloggen helemaal niet meer lukken.

baby boy - cakepops met blauwe muisjes

Big news …

Toch kriebelt het al dagen. Ik zit onrustig op mijn stoel te werken en kijk uit naar het moment dat ik eindelijk weer in mijn blog kan kruipen. Nu mijn laptop het incident overleefd lijkt te hebben, wil ik jullie namelijk zo graag iets leuks vertellen. Eind april verwacht ik opnieuw een kindje, een baby jongetje. Onze happy new beginning! Waarschijnlijk zal het hier dan tijdelijk weer wat stiller worden, deze keer alleen met goede reden!

De nesteldrang zorgt ervoor dat ik lekker druk ben met het huis opruimen. De laatste restjes van de webshop gaan op marktplaats en mijn voormalig winkeltje annex inloopkast met foodstyling ‘props’ maakt langzaam plaats voor een babykamer.

Wishlist 2015

Met de baby op komst heb ik mezelf ook maar niet al te veel voornemens gemaakt. Ik hoef niet aan de lijn te doen en andere veel te ambitieuze plannen zet ik tijdelijk in de koelkast tot ná de baby. Heb ik een wishlist.. ja dat natuurlijk wel. In een volgende post maak ik een opsomming van mijn wensen en to do lijstje in 2015 en doe ik een korte terugblik op mijn doelen van vorig jaar. Verder hoop ik dit jaar nog een mooier stukje internet te creëren op deze plek. Ik wil jullie graag nog meer mooie en inspirerende recepten, tips en winacties geven. Heb je leuke ideeën of andere suggesties, laat dan vooral een berichtje achter.

Alcoholvrij met ginger ale

Zwanger betekent in mijn geval geen druppel alcohol, tenzij je die slok champagne meerekent doordat ik een verkeerd glas te pakken had… in ieder geval probeer ik al maanden alternatieven te vinden voor een gezellig drankje zonder alcohol, om over eten nog maar niet te spreken. Op veel drankjes raak je in ieder geval snel uitgekeken en van een hele avond ice tea of appelsap bij een etentje word je ook een beetje flauw.

Ginger ale daarentegen blijkt opeens verrassende kanten te hebben. Je moet het ook niet de hele avond drinken, maar het is lekker fris en prikkelend voor de verandering. Je kunt het mixen met wat fruit, een citroentje of een takje munt et voilá, je gezellige alcoholvrije drankje is gearriveerd!

Ginger ale met munt - alcoholvrij drankje

Ginger ale met munt

(recept 4 glazen)

Ingrediënten

 • 0,8 liter ginger ale (Schweppes fles van 1 liter)
 • 4 tot 8 takje munt
 • 4 longdrinkglazen
 • extra: schijfje citroen, rietje, frambozen. Net waar je zin in hebt.

Bereiding

Schenk 4 longdrinkglazen ongeveer driekwart vol met ginger ale. Was de takjes munt, kneus ze een beetje en stop 1 á 2 takjes munt in elk glas. Dompel ze een beetje heen en weer om de smaak van de munt aan de ginger ale te geven. Voeg eventueel een schijfje citroen toe en serveer.

Heb jij nog misschien nog leuke tips voor alcoholvrije drankjes?

Join the Conversation

 1. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een leuk nieuws na de roerige decembermaand. Cheers to happy new beginnings!

  1. Dankjewel! Jij ook een gelukkig 2015!

 2. Hiep hiep hoera voor de baby! Een jongetje! Beterschap met de longontsteking, doe het nog maar even rustig aan. Een longontsteking moet je niet licht opvatten.
  Liefs, Marleen

  1. Dakjewel!! Ik doe mijn best ;-)

 3. Ha Hazel (en de rest),

  Dit is mooi en geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd en hou vast die “zen”-houding!!!

  1. Dankjewel! Ik ga het proberen :-)

 4. Een jongen, wat leuk, gefeliciteerd!
  Beterschap, doe het rustig aan en sterkte met je vader
  Liefs Cécile

 5. Dat is wel een beetje veel tegelijk zeg Hazel! Sterkte met je vader en beterschap. Weet je dat ik nog nooit ginger ale gedronken heb. En toch ben ik al jaren benieuwd hoe het smaakt. In de boeken van de vijf dronken ze altijd ginger ale. Pas jaren later kwam ik erachter wat het was. En nu is het weer jaren later (oeh, ik voel me ineens heel oud) en nu wordt het tijd dat ik het proef.

  1. Grappig hé?! Je kent het al jaren van naam, maar tot vorig jaar dronk ik het zelf eigenlijk ook niet. Alhoewel ik wel zelf een keer gemberbier heb gemaakt die erg lekker smaakte! Dat smaakte eigenlijk al naar meer.
   Goh! Misschien zou ik dat eigenlijk wel weer opnieuw moeten doen, het is namelijk ontzettend makkelijk om te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close