Marshmallow cupcakes voor een feestje

Marshmallow cupcakes

De eerste verjaardag van de Cookie Cottage webshop vierde ik met een hele speciale cupcake uit het Hummingbird Bakery bakboek. Aangezien tot nu toe alle recepten uit het Hummingbird Bakery bakboek zo goed lukken, ben ik fan. Ik hoef het kookboek deze keer niet eens door te bladeren, ik weet al welke ik wil maken: girly pink marshmallow cupcakes. Zacht, zoet, plakkerig en roze. Volgens het oorspronkelijk recept vul je de cupcakes ook nog eens met 12 gesmolten medium marshmallows. Zonder deze vulling is het recept al zoet genoeg dus laat ik het in deze versie achterwege.

Marshmallow cupcakes

Recept voor 12 cupcakes

Ingrediënten cupcakes

  • 120 g bloem
  • 140 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 45 g ongezouten boter (op kamertemp)
  • 120 ml volle melk
  • 1 ei
  • 1/4 tl vanille extract

Ingrediënten Frosting

  • 200 g mini marshmallows
  • 250 g poedersuiker
  • 80 g ongezouten boter (kamertemp.)
  • 25 ml volle melk
  • paar druppels vanille extract
  • rose eetbare glitters

Bereiding cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in een kom. Klop met een elektrische mixer op een lage stand totdat er een zandachtige structuur ontstaat en alles goed is gemengd.
  • Schenk langzaam de helft van de melk in het mengsel en blijf kloppen totdat de melk is net is opgenomen.
  • Klop in een tweede kom het ei, het vanille extract en de overgebleven melk een paar seconden door elkaar. Voeg het daarna toe aan het bloemmengsel en blijf kloppen totdat alles net aan is opgenomen. Schraap ook de ingrediënten aan de zijkant van de kom met een rubberen spatel door het mengsel. Blijf vervolgens nog een paar minuten doorkloppen totdat er gladde mix ontstaat. Niet overmixen!
  • Schep de mix tot 2/3 in papieren bakjes en bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, óf totdat ze licht goudkleurig zijn en de cake terugveert als je er op drukt. Als je een satéprikker in het midden van de cupcake prikt moet deze er schoon weer uitkomen. Laat de cupcakes even in het bakblik afkoelen voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.

Bereiding Frosting

  • Klop de poedersuiker en boter met een elektrische mixer op medium snelheid totdat alles goed is gemengd. Zet de mixer nu in een langzame stand.
  • Meng de melk en het vanille extract in aparte kom en voeg het lepel voor lepel toe aan het botermengsel.
  • Zodra alle melk is opgenomen in het botermengsel, zet je de mixer op een hoge snelheid. Blijf minimaal 5 minuten mixen totdat de frosting licht, luchtig en fluffy is. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het wordt.
  • Roer de mini-marshmallows door de frosting.
  • Schep de frosting op de cupcakes en versier het met de eetbare glitters.
Bron: Het Hummingbird bakboek 
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

2 Reacties op deze post

  1. Glyn schreef:

    Dat au bain marie smelten van de marshmallows lukte me ook totaal niet… Het smolt wel, maar no way dat je het eruit kunt scheppen en netjes in een cupcake krijgt. Het plakt aan je spatel, aan je lepel, aan je vingers, en uiteindelijk zit het in je haar, achter je oren, en met mijn talent: zelfs op je rug.

  2. Cookie Cottage schreef:

    Inmiddels heb ik een oplossing bedacht. Je kunt hiervoor ook Marshmallow fluff gebruiken, dat scheelt een hoop geklieder.

    Groet, Hazel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge