Wat is dat toch met druilerig weer en chocolade? Vandaag is weer zo’n dag dat het zonnetje maar moeizaam doorkomt terwijl het hartje zomer is. En eigenlijk wil je van alles ondernemen, maar echt op pad ga je niet want misschien gaat het wel regenen. Uitstekend weer om te bakken dus! Iets met chocolade. Gek genoeg houd ik wel van chocolade maar ben ik er niet zo verslingerd aan als sommige andere vrouwen. Brownies daarentegen…

Vandaag is het tijd voor Donna Hay. Ik ga voor het eerst iets uit haar kookboek proberen dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen; cheesecake brownies.

Cheesecake brownies

(Recept voor 16 stuks)

Ingrediënten

  • 185 gram boter gesmolten
  • 4 eieren (kamertemp)
  • 115 gram cacao
  • 225 gram basterdsuiker
  • 135 gram bloem
  • 285 gram roomkaas (monchou)
  • 4,5 eetlepels basterdsuiker
  • brownie bakblik #20 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng boter, 2 eieren, suiker, cacao en bloem goed door elkaar tot alle ingrediënten goed zijn gemengd, giet het daarna in het brownie bakblik.
  3. Klop de creamcheese, 2 eieren en suiker met je mixer tot een glad beslag en schep het bovenop het browniebeslag.
  4. Maak met een mes krullen door beide lagen van het beslag.
  5. Bak de brownies 45-50 min. .

  • Tip: zorg dat de monchou op kamertemperatuur is voordat je die gaat mengen met de suiker en eieren. Zoals je ziet op de bovenstaande foto was ik iets te ongeduldig waardoor ik een klein beetje klontjes kreeg in het beslag. Voor het eindresultaat was dit overigens niet heel rampzalig.
  • Opmerking: bij dit recept heb ik monchou gebruikt, dit geeft een lichtzoute smaak aan het geheel wat ik persoonlijk minder lekker vind. Maar bij een smaaktest onder collega’s heb ik hier niks over gehoord dus ik zou het recept gewoon maken en er lekker van genieten : )
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge