Zomerse aardbeien whoopies

Whoopies zijn heerlijk! En met een botercrème van verse aardbeien lik je je vingers er helemaal bij af. Het is een leuk hapje om bij een high tea, kinderfeestje of zomers feestje te serveren. Als dessert na een zomerse maaltijd bij de koffie of met een glaasje bubbels vooraf. Tijdens een kinderfeestje kun je kinderen bijvoorbeeld de bovenkant van de whoopies laten versieren zoals je bij cupcakes doet. Is het niet het juiste seizoen voor aardbeien, neem dan bevroren aardbeien uit de diepvries van de supermarkt mee. Daarmee kun je ze het hele jaar door maken.

Zomerse whoopie pies met aardbeien

(recept voor 24 kleine whoopies)

Ingrediënten whoopies

  • 280 gram bloem
  • 150 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl bicarbonate soda
  • 1 tl vanille aroma

Ingrediënten botercrème

  • 100 verse aardbeien
  • 100 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 250 gram poedersuiker

Bereiding Whoopies

  1. Doe de bloem, baking powder en bicarbonate soda in een kom en meng er een snufje zout doorheen.
  2. Pak een tweede kom en mix de boter en suiker tot het licht van kleur en fluffy wordt. Het is handig om hierbij een handmixer of keukenmachine met platte menghaak te gebruiken.
  3. Voeg de ei en eidooer toe en mix alles goed door elkaar.
  4. Meng er vervolgens de melk en vanille doorheen.
  5. Mix nu langzaam de ‘droge’ ingrediënten door de mix totdat het alles is opgenomen. Koel het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  7. Schep het beslag in een spuitzak en neem bij voorkeur een rond spuitmondje. En spuit klein rondjes van ongeveer 4 cm doorsnede. Houdt steeds ongeveer 5 cm tussenruimte tussen de whoopies, tijdens het bakken zetten ze nog iets uit.
  8. Bak de whoopies ongeveer 8 – 10 minuten en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

Tip: het mooiste resultaat whoopie krijg je als je een spuitzak gebruikt om kleine rondjes beslag te spuiten. Heb je dit niet, gebruik dan een ijsschep of twee lepels om bolletjes te vormen. Eventueel druk je ze daarna een klein beetje plat .

Bereiding aardbeiencrème

  • Prak de aardbeien met een vork of pureer ze met een keukenmachine.
  • Mix de boter en icing sugar tot alles goed is gemengd. Voeg daarna lepel voor lepel de aardbeienpuree toe totdat het goed is opgenomen.
  • Mix de crème minimaal 5 minuten. Hoe langer je klopt hoe luchtiger. Maar niet té lang.. langer dan 10 minuten maakt het mengsel niet nóg luchtiger.

Whoopies vullen

Nu is het tijd om de aardbeien whoopies af te maken. Schep de aardbeiencrème in een spuitzak en neem een rond spuitmondje. Pak een halve whoopie, spuit er een rondje crème op en dek af met een tweede helft.

Strawberry whoopie pies

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Reacties op deze post

  1. Kim schreef:

    Ik ben deze NU aan het maken haha, ben erg benieuwd of het lukt. Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge