Olie om in te bakken(gebruik hiervoor een olie met een neutrale smaak, bijv. zonnebloemolie)
Instructies
Doe de bloem in een grote kom, waarin het beslag straks genoeg ruimte heeft om te rijzen, en roer het gist er doorheen.
Verwarm de rijstmelk met 250 ml water, maar laat het niet koken. Lauwwarm is prima. Klop de vloeistof met een garde door de bloem en klop het beslag nog zeker 4-5 minuten tot je er dubbele lamme armen van krijgt.
Bedek de kom met huishoudfolie en zet minimaal een uur weg op een warme plek.
Los het zout en de bicarbonate soda op in 100 ml warm water en klop door het beslag.
Bedek de kom weer met folie en laat het nog eens 45 minuten tot 1 uur rijzen. Gebruik je een knijpfles voor het beslag, schenk het beslag daar dan nu in.
Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur, vet de bakringen in met olie en verwarm even mee in de pan. Schep of spuit het beslag tot ongeveer 1 cm hoogte in de ringen.
Bak de crumpets op middelhoog vuur totdat het beslag bovenop droog is geworden (zoals bij pannenkoeken voordat je ze omdraait). De crumpets hoeven maar aan één kant gebakken te worden. Let goed op dat het vuur niet te heet staat, want anders verbrand de onderkant voordat de bovenkant gaar is.