Bread and butter pudding met krentenbollen, chocolade en kersen
Recept voor 4 personen
Porties 4personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Rusttijd 30 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Equipment
Ovenschaal van 14 x 20 cm (of een met minimaal 0,5 liter inhoud)
Oven
Ingrediënten
boter(plantaardig)
2grotekrentenbollen (zonder melk)
150gramkersenontpit
350mlamandelmelk ongezoet
30gramsuiker
1elcacaogezeefd
2eieren
Instructies
Vet de ovenschaal in met boter.
Snijd de krentenbollen diagonaal doormidden zodat je driehoekige stukken brood krijgt en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Leg dakpansgewijs in de ovenschaal.
Leg een paar kersen apart om na het bakken als decoratie op de pudding neer te leggen. Snijd de rest van de kersen doormidden en verdeel ze over de krentenbollen.
Doe de amandelmelk in een steelpan en breng tegen de kook aan en zet dan het vuur uit. Los de cacaopoeder op in de melk en roer goed door totdat je geen klontjes meer hebt.
Klop de eieren met de suiker kort en krachtig door elkaar met een garde of handmixer. Giet dan de chocolademelk al mixend in een dunne straal door het eimengsel tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel over de krentenbollen.
Laat de pudding afgedekt een half uur tot een uur rusten, zodat het brood de melk goed kan opzuigen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Bak de broodpudding gaar in ongeveer 45 minuten. De pudding is klaar als de pudding er vast uitziet en niet meer wiebelt.
Notities
Serveer de bread and butter pudding met een zelfgemaakte custard, créme anglaise, vla, ijs of slagroom.Krentenbollen vervangen? *Krentenbollen zonder melk zijn moeilijk in de winkel te vinden. Als zelf maken geen optie is, vervang de krentenbollen dan door een ander soort zuivelvrij brood en voeg een hand rozijnen toe.