Zet de gietijzeren pan in het midden van de oven op een rooster en verwarm voor op 200°C.
Klop de bloem, ei, melk, suiker en zout met een garde of mixer tot een luchtig beslag.
Doe de boter in de pan en laat smelten. Vet daarna met een bakkwast de randen van de pan goed in met boter.
Schenk het beslag in de pan, doe de oven dicht en bak 20 minuten in de oven op 200°C.
De pannenkoek is gaar als de buitenste randen mooi omhoog gerezen zijn en goudbruin gekleurd zijn. De randen zullen iets inzakken zodra je de pannenkoek uit de oven haalt dus zet gauw op tafel!
Topping
Verhit een kleine koekenpan op een middelhoog vuur en laat 2 el boter met 2 el ahornsiroop smelten.
Voeg de pecannoten toe en bak ze enkele minuten rondom totdat de noten zijn gekarameliseerd. Schep de noten op de dutch baby pancake als deze klaar is, doe er de blauwe bessen bij en besprenkel eventueel met poedersuiker of maple syrup.