Steriliseer de jampotten als dit je dit nog niet gedaan hebt.
Verwijder de onderkant van de bietjes en schil de buitenkant. Snijd de bieten daarna in kleine vierkante blokjes en doe die in de pan. Maak de uien schoon en snijd daarna in ringen of reepjes (niet kleiner) en doe ook in de pan.
Doe de rest van de ingrediënten bij de bieten en uien in de pan en roer even goed door elkaar. Zet het vuur aan en breng het geheel tegen de kook aan. Zodra het mengsel begint te koken draai je het vuur terug naar een laag vuur. Laat ongeveer drie kwartier zacht pruttelen en roer het regelmatig door.
Zodra de chutney een glimmende jamachtige structuur krijgt, is het klaar. Verwijder de knoflook, kaneel en kardamom en schep de chutney (nog heet) in de schone potten. Draai een deksel op de potten en zet ongeveer 5 minuten ondersteboven om vacuüm te laten trekken. Daarna kun je de chutney ongeveer een jaar bewaren.