50gram Zwarte olijvenSnijd een paar olijven in ringen en hak de rest in grove stukken.
2tl Oregano gedroogd
Instructies
Verwarm de oven voor op 230 °C graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem en voeg zout, baksoda en suiker toe.
Roer de tomatensap met een houten spatel door de bloem tot het deeg aan elkaar begint te plakken. Werk dan verder met je handen. Het deeg moet stevig aanvoelen, maar mag niet plakken. Voeg eventueel wat bloem toe indien nodig. Te droog? voeg dan een klein beetje tomatensap toe.
Kneed het deeg een paar keer goed door elkaar en maak er dan een mooi bol van. Leg op het bakpapier en snijd er met een mes een diep kruis in: 'to let the fairies out' én om om het brood goed te laten uitzetten als het begint te rijzen.
Bak het brood 10 minuten op 230 °C. Verlaag dan de oventemperatuur naar 200 °C en bak nog 15 - 20 minuten. Het brood is gaar als het een hol geluid geeft als je op de onderkant klopt.