Op zoek naar de Engelse keuken voor Foodlog

444

Had ik al gezegd dat ik op regelmatige basis ga bloggen voor Foodlog? Voor Foodlog ga ik schrijven over mijn zoektocht naar de Engelse keuken. Ik ga op zoek naar zoet, hartig, traditioneel, modern en koloniaal spicy. De recepten die ik ontdek en bedenk wil ik jullie niet onthouden, daarom kun je mijn avonturen ook hier op Cookie Cottage volgen. Wil je op de hoogte blijven van deze en andere nieuwe berichten? Volg Cookie Cottage dan via Bloglovin of Facebook.

Engelse keuken

De Engelse keuken bestaat niet werd jarenlang geroepen. Onzin natuurlijk, want elk land en elke streek heeft zijn eigen gerechten dus ook Engeland. De gerechten van de Britse Countryside worden misschien niet bestempeld als haute cuisine, maar wie zich beperkt tot het Engelse ontbijt en de high tea doet zichzelf grandioos tekort.

Bacon, fish & chips

Shepherd’s pie, cumberland sausages, christmas cake en lamskoteletten met mint jelly, ik heb het echt niet mijn hele leven kunnen waarderen, maar dankzij mijn Engelse moeder weet ik dat er meer is dan bacon, scones en fish en chips. Sinds ze er niet meer is, merk ik dat mijn nieuwsgierigheid naar de Engelse keuken en traditionele gerechten sterk is toegenomen. Ouder worden betekent nieuwe smaken leren kennen en oude smaken leren waarderen. Jammer genoeg kan ik haar niet meer vragen naar de tips & trics, daarom ben ik blij met haar oude ‘kookbijbels’ die gaandeweg hopelijk wat meer inzicht zullen verschaffen.

Shortbread zonder suiker

In mijn eerste artikel voor Foodlog heb ik een recept gepost dat jullie misschien herkennen van eerder dit jaar; Suikervrije shortbread. Een recept dat ik bedacht tijdens mijn suikervrije week in september. Ik doe niet aan de lijn, maar snoepen zonder schuldgevoel willen we toch allemaal? Daarom een gezonde start voor een fris begin van een mooi nieuw jaar vol goede voornemens.

Wat is jouw favoriete Engelse recept?

Natuurlijk ben ik niet de enige die herinneringen of associaties heeft met Engels eten. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd wat jullie ervaringen zijn met de Engelse keuken. Lekker? Niet lekker? Voor herhaling vatbaar? Let me know.. : )

Join the Conversation

 1. Anonymous says:

  Mijn vader is Engelsman dus veel goede ervaringen met de Engelse keuken. Maar… De slechte ervaring blijft je bij en dat moet dan de Black Pudding (bloedworst) zijn. 1 woord; jakkes!
  Groetjes,
  Lilian

  1. hahaha @Lilian gelukkig heb ik dat onderdeel altijd kunnen skippen omdat mijn moeder het ook niet zo lekker vond! Krijg ook de rillingen van het idee!

 2. Dankzij Nigella, zij is echt mijn heldin ben ik gaan koken. Vind ik eten iets om te vieren of juist om te troosten. Ben daarnaast verslaafd aan the British Bake off en heb nog een kleine Mighty Boosh obsessie dus met mijn liefde voor Engeland zit het wel goed. Wat bijzonder dat je verder op zoek gaat naar je roots en wat jammer dat je moeder er niet meer is om aan te vragen!
  Mag ik wel zeggen dat ik mensen die marmite lusten niet helemaal joef vind? :)
  Veel succes met je werk voor Foodlog!

  Liefs Suus van Food Bandits

  1. Thnx Suus! Ja voor troost- en feesteten ben je bij Nigella aan het goeie adres. Weet je dat ik de Mighty Boosh trouwens helemaal niet ken! Ik heb er even naar gekeken op Youtube en denk dat het hier ook wel in de smaak kan vallen : )
   Marmite.. hate it or love it! Blij dat ik tot de categorie joef behoor! hahaha

   xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close