Top 5 zomerdrankjes

2.8K

Is er zonneschijn of regen, de zomer vraagt om zomerse gezellige drankjes. Vreugdedrankjes als we het WK winnen en troostdrankjes als we dat niet doen. Bij de borrel, bij een barbeque of een picknick in het park. Voor elke gelegenheid kun je natuurlijk een excuus maken om een mooi zomerdrankje te mixen. Afgezien van mijn eigen rabarberlikeur of de vlierbloesemchampagne van Marleen van Eten uit de volkstuin die ik nu in de week heb staan, heb ik een top 5 gemaakt van mijn favoriete zomerdrankjes waar je geen weken op hoeft te wachten, maar die je zo in de winkel koopt.

Fentimans rose lemonade with gingerRose Lemonade {non-alcohol}

Mijn best gevonden drankje van deze zomer nam ik mee uit Engeland! Rose Lemonade van Fentimans. Ik vervoerde deze beauty met zorg in mijn backpack door Londen en later op de boot van Engeland naar huis. Wat blijkt, je kunt haar gewoon in Nederland kopen! Je vindt het bij Foodelicious in Rotterdam en ook bij Appie.

Ik mengde het door mijn homemade rabarberlikeur en werd op slag verliefd op deze fijne zacht prikkelende bubbeldrank zonder alcohol. De smaak van  roos is niet zo overheersend als ik had gedacht en heel fijn in combinatie met de prikkelende gember. Erg interessant en verfrissend als mixdrankje dus, alhoewel de Rose Lemonade eigenlijk niet meer nodig heeft dan een mooi glas en een vrolijk rietje.

€ 3,75 voor een flesje van 750 ml via Albert Heijn

Rabarcello rabarberlikeur van mister kitchen'sRabarcello

Heb ik geen homemade rabarberlikeur meer in huis dan ga ik voor de Rabarcello van Mr. Kitchen’s. Vorig jaar op de markt gebracht tijdens de Dutch Rhubarb Week. Dit drankje proefde ik voor het eerst tijdens het Rollende Keukens festival in Amsterdam en heb het sindsdien al aan enkele vrienden en familie cadeau gedaan omdat ik het zo’n bijzonder drankje vind. Lekker friszuur en zoet tegelijk.

Leuk als cadeau, lekker als borrel en een fijne spirit voor in je limonade zoald de Rose Lemonade hierboven. Te koop bij Gall & Gall voor € 23,99 of voor € 20,95 bij mijn favoriete whisky & wijnhandel Kwestie van Smaak in Utrecht.

Strawberry gold van niven kunzStrawberry gold

Een geduchte concurrent voor de Rabarcello is deze Strawberry gold met sappige aardbeitjes van Hollandse bodem. Deze zomerzoete likeur is bedacht door chefkok Niven Kunz van Restaurant Niven in Rijswijk en geproduceerd met Westlandse aardbeien. Nadat ik ze in april via Twitter met elkaar in contact heb gebracht, bezocht Niven mijn favoriete wijn- en whiskyhandel in Utrecht, waarop deze besloot om de Strawberry Gold ook te gaan verkopen. Hij was zo aardig om mij van zijn testfles te laten nippen, want deze zou pas vanaf juni geleverd worden.

Tref je dit zomerdrankje in je plaatselijke slijterij, neem het dan direct mee. Dit drankje loopt hard. Is de voorraad op, dan moet je weer wachten toch september. € 19,95 via Goldselection

Amarula likeurAmarula

Sinds ik de chocolade Amarula mudcake heb gemaakt bij een workshop taarten bakken met Amarula ben ik verkocht. Baileys smaakt me goed, maar Amarula nog veel beter. Een zacht romig en lief drankje die je tijdelijk doet wanen op de Afrikaanse steppen. Smaakt fijn bij of door de koffie en hemels als je het pureert met slagroom en verse aardbeien.

In dit receptenboekje {pdf} van Amarula zie je dat het een veelzijdig drankje is waarmee je eindeloos kunt variëren. Niet alleen als cocktail, shooter of likeur bij de koffie, maar ook als ingrediënt in zowel zoete als hartige gerechten.

€ 15,69 voor 70 cl bij Mitra of Gall & Gall

Cloosterbitter

Claerkampster CloosterbitterKruidenbitter alleen voor de donkere dagen? Echt niet! Dit kruidendrankje met brandnetel, munt en paardenbloem is er een met een kick en zo groen als gras. Mixen vinden wij hier thuis niet nodig als we hem maar ijskoud kunnen drinken. Wij bewaren de Cloosterbitter daarom in de koelkast zodat hem ijskoud kunnen serveren.

Deze jongen laat zich graag drinken in goed gezelschap na bijvoorbeeld een Oranje WK-overwinning tegen chili of als troostdrankje bij een verlies zoals tegen Argentinië. In de winter is zo’n drankje fijn om bij op te warmen, maar waarom eigenlijk niet als gedurfde afzakker na een gezellige barbeque of om de keel te smeren bij een zomergriepje? Ik had het niet gedacht, maar kruidenbitter drinken wordt zelfs sexy als je ziet welke cocktails je met deze groene hulk allemaal kunt maken.

Verkrijgbaar bij Mitra voor € 14,49  en bij Gall & Gall voor € 13,29.

Disclaimer: de Cloosterbitter heb ik ontvangen ter review van een pr-bureau, ik heb geen vergoeding ontvangen om dit artikel te benoemen in een artikel.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close