Een robot verjaardagstaart voor de kinderverjaardag van little T.

2.8K

Nog heel eventjes en dan wordt mijn lieve Little T. twee jaar! Een jaar geleden cancelden we zijn feestje noodgedwongen wegens ernstige snottebellen. Toen het eindelijk zo ver was, liet ik hem met zijn kleine peuterhandjes meehelpen aan zijn eigen verjaardagstaart. In zijn kinderstoel liet ik hem lekker klutsen met een garde en een kom eieren.

Al na één jaar was er van die lieve kleine baby weinig over, nu na bijna twee jaar vind ik het fantastisch om te zien hoe hij al druk bezig is om zijn eigen identiteit te ontwikkelen. Nieuwe woorden, zelfverzonnen grapjes, maffe danspasjes en duidelijke eigen smaakvoorkeuren. Brood is bijvoorbeeld altijd lekker als er maar pindakaas op zit. Knoflookolijven vliegen naar binnen als hij er satéprikkers in mag prikken. Mag hij dat niet, dan hoeft het opeens niet. Pasta is lust hij graag, behalve als het er gewoon de dag niet voor is. Zoute frietjes zijn daarentegen altíjd lekker. Bananen en peren ook, al zegt hij soms van niet.

  Robot verjaardagscake  

Samen mixen

Waarschijnlijk staan we straks vlak voor zijn tweede verjaardag weer samen in de keuken, deze keer met ieder onze eigen mixer. Hij met het plastic blauwe speelgoedmixertje op batterijen, een afdankertje van zijn puberneefjes. Mama’s mixer blijft natuurlijk ‘tha bom!’ misschein dat hij mij een heel klein beetje helpen mag. Héél voorzichtig, want ik ben als de dood dat die KitchenAid zijn vingertjes opeet.

Robot verjaardagstaart

Voor zijn allereerste feestje maakte ik deze robottaart. Hiervoor heb ik geen ontwerp gemaakt, maar heb ik gaandeweg bedacht hoe het eruit ging zien. Het enige dat vaststond is dat ik iets met het robotthema wilde doen. Het recept voor het biscuitdeeg voor deze verjaardagstaart heb ik uit het boek Cake chic van Peggy Porschen. Heb je een eigen recept, dan is dat natuurlijk ook prima. Voor de tussenlagen maakte ik een botercrème met verse frambozen erdoor, VER-RUK-KE-LIJK!

De fondant om de cake mee te bekleden, kocht ik bij Lies Cakeshop in Houten. Bij Lisette volgde ik ooit de cursus royal icing dus vind ik het leuk om daar af en toe terug te komen. Woon je niet in de buurt van Houten, dan kun je de artikelen ook online bestellen. De taartdecoratie artikelen van lies Cakeshop zijn aangenaam geprijsd en het doet het me meer plezier om ze bij twee hardwerkende mensen te kopen dan bij een grote keten.

Robot verjaardagscake

Kids cake

Welke taart ik dit jaar ga maken, weet ik nog niet? Ik houd eerlijk gezegd zelf niet van fondant- en marspeintaarten, maar die zien er voor een kind zo gezellig uit. Misschien ga ik voor één van de ideeën van mijn Cake & Pops Pinterest bord of van mijn bord met creatieve kids cakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close