Cakepops in de vorm van een draak

872

Lekker cliché, maar wat vliegt de tijd. Was ik vorig jaar rond deze tijd nog druk bezig om een traktatie te bedenken voor het kraambezoek, moet ik nu alvast gaan nadenken over het 1e verjaardagsfeestje van de kleine man! Vorig jaar was ik de eerste maanden na zijn geboorte niet zoveel online en heb ik zodoende nooit gepost wat ik uiteindelijk heb gemaakt voor het kraambezoek.

Beschuit met muisjes

Traditioneel gezien, geef je kraambezoek beschuit met muisjes, het zou praktisch zijn geweest als ik dat ook gewoon had gedaan. Al is het maar omdat je er dan verder niet over hoeft na te denken. Maar ik zou mezelf niet zijn geweest als ik niet weer eens een onmogelijke klus had bedacht voor mezelf. Zwangerschapsverlof is fijn hoor als je je goed voelt, maar je hoeft het niet te overdrijven.

Jaar van de draak

Voor het kraambezoek maakte ik uiteindelijk cakepops in de vorm van een drakenhoofd en cakepops (in plaats van beschuit) met muisjes. Voor wie niet thuis is in de Chinese horoscopie; 2012 was het jaar van de Draak. Cakepops in de vorm van een draak, leken me dan ook echt een geweldig idee. Ook als verwijzing naar het geboortekaartje, waar mr. Man een groen draak voor had ontworpen.

Maar al na het modeleren van de tweede cakepop vroeg ik mezelf gepijnigd af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Even leuk cakepops maken kan ik het niet noemen, het leek meer op een cursus kleien voor gevorderden, maar eerlijk is eerlijk, uiteindelijk was ik erg blij met het resultaat. Spijtig genoeg heb ik geen foto’s gemaakt van de making of, maar ik kan wel vertellen hoe ik ongeveer te werk ben gegaan.

Cakepops in de vorm van een draakCakepops in de vorm van een draak
Draken cakepops

Cakepops in de vorm van een draak

Nodig:

 • Cake
 • Icing, frosting of jam
 • Royal icing voor ogen en slagtanden
 • Groene candymelts
 • Lolliestokjes
 • Butterscotch chips (chocolate chips doen het ook goed!)
 • Eetbare’ stift

Bereiding:

 1. Voor de cakeballetjes heb ik eerst een lemoncake gebakken volgens een recept van Magnolia bakery, een hele grote van maar liefst 30 cm doorsnede. Dat bleek wel een beetje veel, maar voordeel was wel dat ik meteen genoeg cake had om alle pops te maken, ook die met muisjes.
 2. Kruimel de cake in hele kleine fijn stukjes en meng er een aantal lepels icing doorheen. Hiervoor in de plaats kun je ook jam gebruiken of chocoladepasta als je chocopops maakt. Eigenlijk kun je er allerlei meersels voor gebruiken, als het er maar voor zorgt dat de kruimel goed aan elkaar blijven plakken. Hoeveelheid kan een beetje op gevoel.Voeg hiervoor 1 eetlepel per keer toe en kneed door de kruimels totdat je een smeuiige bal krijgt, waar eenvoudig kleine balletjes van te vormen zijn.
 3. Verdeel het verslag in allemaal balletjes van gelijk formaat. Voor de draken heb ik hoopjes gemaakt van minimaal 3 cm doorsnede. Daarna is het een kwestie van modeleren totdat je de juiste vorm hebt.
 4. Smelt een klein aantal candymelts of chocolade, dips de lollysticks daarin en prik ze in de pops die gereed zijn. Zet ze daarna een halfuur in de vriezer. of minimaal een uur in de koelkast.
 5. Smelt een grote hoeveelheid groene candymelts en dip daarin de cakepops. Voor een ‘drakenhuid’ draai je de cakepop een beetje rond, zodat de candymelt er slordig op komt te zitten. Wanneer het dikker begint te worden, druk je er de chocolate chips in zodat ze goed blijven zitten. Laat de candymelts daarna een aantal uur rusten om goed uit te harden.
 6. Maak ogen en slagtanden met royal icing en laat een paar uur drogen voordat je met de stift de ogen tekent.
Cakepops in de vorm van een draakCakepops draak
Draken cakepops

 

Join the Conversation

 1. Karin - The F Girl says:

  Haha, ik vind ze erg stoer en ik denk dat onze jongens hier ze ge-wel-dig zouden vinden! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close