Week zonder suiker dag 4

2.4K

Suikervrij, het wordt steeds makkelijker. Maar vandaag heb ik zin om iets te bakken, from scratch. Oftewel, stapje voor stapje bepalen hoe je recept eruit gaat zien. Ik begin met wortel. Echt handig is dat niet want ik hou uiteindelijk veel te veel over. Nee, anders. Ik begin met rozijnen, krenten en vijgen en die laat ik wellen in rooibosthee. Is dat gek? Ik vind van niet. De semolina (griesmeel) moet ook op, dus die doe er ook bij. Eieren, bakpoeder, honing, beetje amandelmeel, nog meer wortels en kokosvet. Zoiets.

Misbaksels

Helaas was gisteren de zeer lokale nationale dag van baksels die niet willen rijzen. Na een mislukt zuurdesembrood begon ik aan mijn ‘experiment suikervrije carrot cake’ Bij het brood volgde ik netjes alle stappen, toch wilde het brood niet rijzen. Het zou kunnen helpen om de juiste hoeveelheid gist toe te voegen… Nu moet dat bij de cake niet zo moeilijk zijn, maar ook deze wilde niet rijzen. 100 procent tevreden ben ik niet, maar het ziet er aardig uit. Daarom gaat de cake eerst door de vrienden-smaaktest. Waarschijnlijk doe ik daarna een edele poging twee en heb dan hopelijk iets waarmee ik ook jullie blij kan maken.

Suikervervangers

Mevrouw ‘week zonder suiker’ Natural stuurt me trouwens elke dag een e-mail. Heel vriendelijk geeft ze me daarin steeds tips om het eten zonder suiker vol te houden. Zo geeft ze op dag 4 bijvoorbeeld een rijtje met alle natuurlijke suikervervangers zodat ik weet welke suikers, jam, stropen en honing ik ‘mag’ eten.

Misstapje

Helaas zijn we ondanks die e-mail toch even de mist in gegaan. Niet dat we hebben zitten snoepen. Maar laat op de avond beginnen met koken, vraagt soms om de nodige aanpassingen van de maaltijd. Dus maakten we wraps met zalm, veldsla en mayonaise (=suiker) en met shoarma, paprika, ui en knoflooksaus (=suiker). Gelukkig, we zijn net mensen!

Dag 5 doen we het weer netjes!

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close