Kokos bonbons met zeezout en walnoot

768

Gezond chocolade snoepen? Ja, dat kan! Zo na de kerst heb ik enigszins last van chocolade moeheid. Chocolade kransjes, hulstblaadjes, klokjes, sneeuwpopjes, kerstbomen, aan twee dagen kerst heb ik meer dan genoeg om alles een keertje geproefd te hebben, maar niet genoeg om die bergen chocolade weg te werken die zich hier rond kerst in huis hebben opgestapeld.

Eat Cook Love {foodblogswap}

Gelukkig bestaan er chocolade alternatieven die veel gezonder zijn om te snoepen! Via de foodblogswap van december 2013 kom ik uit bij Eat Cook Love, de blog van Elize. Toevalligerwijs kookte Elize tijdens de november foodblogswap iets van Cookie Cottage. Zij maakte mijn favoriete Geitenkaasquiche, maar nu maak ik dus iets van haar.
Schaaltje met kerstchocolade

Vóór de kerstdagen haalde ik alvast een mango en avocado in huis om daar zuivelvrij ijs mee te maken, maar nog voor ik daarmee aan de slag kon, zijn de mango en avocado al in een salade met garnalen verdwenen.

Gezonde chocolade

Mijn alternatieve keuze voor deze chocolade anti-oxidanten bommetjes had niet beter kunnen uitpakken. Ze zijn vrij van geraffineerder suikers, zonder zuivel en ik vind ze zeer geslaagd!! De snoepende moeder van Elize vond ze niet zo lekker, maar wat ik eigenlijk denk is dat ze niet zo van pure chocolade houdt. Maak ze maar eens en proef het zelf!

Pure bonbons

Mijn mannen lagen vandaag allebei voor pampus op de bank, ziek! Geen enthousiaste vrijwilligers dus om even te komen proeven. Zij gezellig, maar zielig, samen onder een deken animatiefilms kijken en ik druk met fotograferen. Daarna eindelijk tijd om even lekker te zitten met een kop thee, een schaaltje bonbons en mijn christmas cookie club chicklit van twee jaar terug.

Dankzij de rijke pure chocoladesmaak, geven deze bonbons je de gelegenheid om te genieten in plaats van jezelf vol te proppen. Dat vind ik een groot pluspunt. Maar, geen garanties! Ik ben geen chocoholic en dus niet representatief voor de choco addicts onder ons…
Sneeuwpop chocolaatjes op een schaaltje

Kokos bonbons met zeezout en walnoot

(Recept voor 16 bonbons)

Ingrediënten

 • 120 gram kokosolie/kokosvet
 • 1 el honingcrème
 • 50 gram (rauwe) cacao
 • 75 gram geraspte kokos
 • 50 gram gehakte walnoten
 • 0,5 tl grof zeezout
 • (eventueel 2 el lactosevrije dulce de leche)

Extra nodig: 2 silliconen ijsblokjesvormen of een rechthoekige kleine vriezerbestendige schaal

Bereiding

 1. Smelt het kokosvet au bain marie en voeg dan de honing toe. Roer voorzichtig zodat de honing oplost in de warme kokosolie. Neem daarna de schaal van de pan af en zet het vuur uit.
 2. Zeef de cacao boven de schaal om klontjes te voorkomen en roer het er rustig doorheen.
 3. Roer nu ook de kokos, walnoten, zeezout (en eventueel dulce de leche) door het cacaomengsel.
 4. Verdeel het mengsel over de ijsblokjesvorm of schaal, en zet het afgedekt met huishoudfolie minimaal een uur in de vriezer of een dag in de koelkast. Een deel van het mengsel blijft redelijk vloeibaar, dit stijft uiteindelijk allemaal weer op.
 5. Verwijder de bonbons uit de vorm en bewaar in de koelkast tot je ze gaat serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close