Citroenkoekjes met glazuur

Citroenkoekjes met glazuur

Tijd voor thee. Thee met koekjes. Na alle cupcakes, brownies en andere heerlijkheden vind ik het nu eens tijd voor koekjes. Afgelopen week zou ik mijn leverancier uit Engeland op bezoek krijgen. Een mooie gelegenheid om uit te pakken. Dat ik ze uiteindelijk allemaal zelf moest opeten, was niet echt de bedoeling maar heel vervelend kan ik het ook niet noemen.

Op het moment suprême, klaar voor de afspraak: huis aan kant, alles opgeruimd, koffie klaar, theewater opgezet en de koekjes mooi op een schaaltje gedrapeerd zit ik te wachten.. en te wachten.. tot het desbetreffende annulerende telefoontje komt. Door omstandigheden halen ze het toch niet om nog langs te komen en op tijd te zijn voor de ferry naar Engeland. Tja, daar zat ik dan met mijn koekjes… Uiteindelijk heb ik ze maar meegenomen naar mijn werk waar dit soort overblijfselen meer dan gewaardeerd worden.

Citroenkoekjes met glazuur

recept voor ong. 20-24 koekjes

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 125 g (plantaardige) boter
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 60 ml melk (sojamelk/rijstmelk)
  • 1/4 tl citroen extract
  • 50 g royal icing
  • 10 ml water

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 175°C graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg de melk en citroen extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
    3. Zeef de bakmeel en voeg het toe aan het mengsel. Kneed het daarna door met een mes zodat het niet te warm wordt.
    4. Rol het deeg uit tussen twee vellen vetvrij bakpapier tot een dikte van een halve cm. Steek er met een uitsteker de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
    5. Bak de koekjes 12-15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn.
    

Maak het glazuur

  1. Doe de royal icing in een kom en roer het water er goed door tot een gladde massa ontstaat.
  2. Schep de icing in een zak, knip er een puntje van af en teken ermee op de koekjes.
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Reacties op deze post

  1. Astrids Atelier schreef:

    Wat ziet het er allemaal heerlijk en verzorgd uit!! En ook nog eens gelet op allergieën, wat een uitkomst, mijn dochtertje is namelijk allergisch voor ei, noten en kan niet goed tegen suiker, maar daar hebben we inmiddels redelijk wat alternatieven voor gevonden. Ik heb hier al heerlijke recepten gezien, dus ga ook snel voor haar aan de slag. Groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge