Rocky Road met hazelnoten

809

Hoe je het ook wendt of keert, Rocky Road, daar maak je vrienden mee. Ook al houd je niet van zoetigheid.. zelfs wie op dieet is kan onmogelijk een schaal Rocky Road voorbij lopen zonder er een stukje van te nemen. Na herhaalde verzoeken, besloot ik laatst een goede vriend een plezier te doen door in zijn woorden ‘een shitload van dat spul’ te maken voor zijn verjaardag. Aangezien je aan trouwe fans nooit genoeg kan hebben, heb ik voor hem een variatie bedacht voor als je niet zo van witte chocolade houdt.

Rocky Road met hazelnoten

Ingrediënten

 • 600 gram melkchocolade
 • 100 gram marshmallows
 • 100 gram hazelnoten
 • 75 gram gedroogde cranberries
 • 50 gram hagelslag (melk of puur)

Bereiding

 1. Bekleed een brownie bakvorm rondom met vershoudfolie of bakpapier.
 2. Meng de hazelnoten, marshmallows en cranberries door elkaar.
 3. Breek 400 gram van de chocolade in blokjes en zet het 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal de chocolade uit de magnetron en roer het goed door. Zet het nog een keer terug in de magnetron en verhit 30-60 seconden tot de chocolade volledig vloeibaar is. (Heb je geen magnetron, laat de chocolade dan au bain marie smelten op het fornuis.)
 4. Giet de gesmolten chocolade over het mengsel en roer alles goed door elkaar totdat alles onder de chocolade zit. Schep het daarna in de bakvorm.
 5. Breek nu de overgebleven 200 gram chocolade in stukjes en laat het smelten in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over het mengsel heen en verdeel het met een spatel.
 6. Strooi nu de hagelslag over de rocky road en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast tot het hard genoeg is om in stukjes te snijden.

Als je dit een leuk recept vindt, kijk dan ook eens bij het recept voor rocky road met witte chocolade.

Join the Conversation

 1. Anonymous says:

  Hoi Hazel,

  Wat zie je blog er heerlijk uit. Ik heb ‘m gelukkig weer teruggevonden. Ik wil namelijk voor Figueleine (nichtje van Frank Jan en Suus) cupcakes maken voor haar verjaardag zondag. Ik dacht ik moet even kijken op de blog van Hazel. Maar volgens mij had ik dat beter twee weken geleden al moeten doen. Wat ziet alles er mooi en lekker uit!

  Ik kan beter vragen of je morgen niets te doen hebt en zin hebt om tig cupcakes te maken. Dit kan ik nooit! En waar haal ik morgen zo snel alle ingredienten vandaan? Duik nu maar even in je blog…Maar als je zin hebt?

  Groeten Marieke

 2. Hoi Marieke,

  Jammer dat je geen e-mailadres hebt achtergelaten. Als ik nog wat voor je kan betekenen, stuur dan even een berichtje naar mijn e-mailadres: hazel@cookiecottage.nl

  Groetjes, Hazel

 3. ooh jammie rocky roads…zo gevaarlijk lekker. Alleen volgende keer ga ik de marshmellows eruit laten en dan met rozijn/krenten en nootjes doen. Is het dan nog een Rocky Road…een hele basic dan…lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close