High tea maken met Utrechtse bloggers en een recept voor koekjes met tekst

Koekjes met tekst

Wat een prachtige dag was het opeens! Ik moest naar het Grachtenatelier aan de Oudegracht in Utrecht en kon niet anders dan mijn fiets uit de schuur trekken om genietend van de zonnestralen naar het centrum te fietsen (op de fiets die ik nu dus niet meer heb). Vanaf de kade naar beneden glurend zie ik al wat bekende gezichten. Zo te zien is dit een thuiswedstrijd voor foodbloggend Utrecht. Maar ja, een uitnodiging voor een workshop high tea maken in je eigen stad, laat je niet gauw schieten!

Sandwiches met gegrilde groentes

Bakken met Miss Foodgloss

De uitnodiging voor de high tea kwam van Etna, misschien wel bekend van koelkasten en ander huishoudelijke apparaten. Sindskort hebben ze een nieuwe lijn op de markt met klein huishoudelijke apparaten en nodigden daarvoor een groep bloggers uit om deze te komen testen. Aan de hand van receptkaartjes, verdeelden we ons in tweetallen en werden Frances van Miss Foodgloss en ik aan het werk gezet om koekjes te bakken. Check ook eens Foodgloss, het youtubekanaal van Frances met diverse kook- en bakvideos.

Testing: citruspers

We testten de citruspers en vergaten ongeveer het belangrijkste. Niet de citroen. Maar een glas om het sap in op te vangen… dus een aanrecht vol citroensap. Hoewel ik een elektrische citruspers thuis echt niet nodig vind, gaat het wel lekker snel zo. Voor een enkele citroen of sinaasappel neemt zo’n apparaat mij teveel bergruimte in, maar maak je graag en vaak sinaasappelsap dan biedt deze denk ik veel gemak.

Weegschaal & handmixer testen

Etna bracht ook een digitale weegschaal mee waar volgens mij weinig mis mee kan gaan. Kommetje erop, bloem erin, boter erbij en daarna de andere ingrediënten erbij. Thuis heb ik zo’n vrolijk gekleurde analoge weegschaal. Leuk om te zien, maar zoals ik nu goed merken, lang niet zo makkelijk wanneer je kleine hoeveelheden moet afmeten. De handmixer handmixer is het laatste apparaat dat we testen en daar zit serieus een super tita mega turbo op. Zelfs zonder turbo stand mixt dit apparaat als een dolle. Oppassen bij het kloppen van slagroom dus. Voordeel is dat het lekker snel klaar is. Het roestvrijstalen design mag er ook best zijn.

gazpacho met knoflookbrood

High tea hapjes

Zoals ik al schreef, maakten Frances en ik de koekjes met een tekst en andere tweetallen alle andere hapjes voor de high tea. Hieronder vind je een aantal van de andere recepten.

Foodbloggers high tea

Leuke bloggers uit Utrecht

Bovenin mijn post had ik het even over foodbloggend Utrecht. Benieuwd wie daar behalve Culinessa en ikzelf nog meer toebehoren? Neem dan eens een kijkje bij:

Koekjes met tekst

Koekjes met tekst

(recept voor veel koekjes)

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers

Glazuur

  • 200 gram poedersuiker
  • citroensap

Extra nodig: deegroller, spuitzak, uitsteker, tekst stempel voor koekjes

Bereiding

  1. Maak een deeg van de bloem, boter, suiker en eigeel met behulp van een handmixer. Kneed het daarna even door met de hand, pak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.
  2. Zet de oven aan op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verzin een tekst of woord voor je stempel. Rol het deeg dun uit, steek de koekjes uit en druk de stempel erin. Leg de koekjes op een bakplaat en bak in 10 minuten lichtbruin op 180 °C.
  4. Maak het glazuur voor de koekjes door de poedersuiker met een klein theelepeltje citroensap te mengen. Voeg steeds maar een paar druppeltjes tegelijkertijd toe, het glazuur moet een beetje vloeibaar zijn, maar dik genoeg blijven om te kunnen opspuiten. Doe het glazuur in de spuitzak en knip er een heel klein puntje van af.
  5. Zijn de koekjes klaar, laat ze dan nog 5 tot 10 minuten op een rooster afkoelen voordat je begint met glazuren.

Disclaimer: De high tea werd gesponsord door Etna, voor het schrijven van dit artikel heb ik geen vergoeding ontvangen.

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

3 Reacties op deze post

  1. Vanessa schreef:

    Wat een mooie fotos Hazel ;) Superleuk stukje ook

    x

  2. Chris - PH2b schreef:

    Wauw Hazel, wat een prachtige foto’s! En wat een fijne locatie om te lunchen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
swirl koekjes recept met pumpkin pie spice mix