Maaltijdsalade met couscous, garnalen en bosui

881

Elke dag taartjes maken, dat gaat natuurlijk niet! Ik zou in een banketbakkerij kunnen gaan werken, een brasserie of gezellig taartenwinkeltje. Heel even dacht ik ook dat het misschien iets voor me zou zijn, werken in een gezellig taartenwinkeltje. Nota bene op mijn verjaardag vorig jaar, dezelfde dag als dat ik me weer inschreef bij de Kamer van Koophandel, ging ik op gesprek bij zo’n taartenwinkeltje. Na een uitstekende kennismaking spraken we een proefdag af, een dagje meedraaien om te zien of het klikt.

Geen horeca voor mij

Eenmaal thuis zat ik eens te rekenen… natuurlijk verwachtte ik geen fortuin te verdienen met het werken in de horeca, maar met het schampere loon dat ik in het vooruitzicht had, was amper genoeg om de helft van mijn oude salaris op te vangen. Met de geknapte droomballon in mijn hand, belde ik af. De vaste baan moest nog even blijven en de droom op een andere manier vervuld. Sinds twee weken kan ik mezelf officieel ZZP-er noemen en ligt de weg voor me open. Mijn inkomen verdien ik met tekstschrijven, communicatie-advies en webredactie, tussendoor oefen ik met verschillende recepten en bloggen. Vandaag is het mijn mama-dag, even niet bakken en even niet werken, behalve als little T. ligt te slapen.

Lunch met Hollandse garnalen

Lunch hebben we eigenlijk al op, een kaas-uienbol in de stad. Maar mijn buik heeft nog trek dus eet ik het overgebleven beetje maaltijdsalade van gisteren en combineer dat met een restje zelfgemaakte tzatziki en verdraaid, dat smaakt goed samen! Van het Nederlands Visbureau kreeg ik afgelopen maandag twee doosjes Hollandse garnalen, een doosje gepeld en een doosje ongepeld, en oh jongens… deze shrimpies smaken ziltig en zoet tegelijk, wat een zalige zeesnacks.

Hoe mooi zou het zijn als het pelproces zodanig verbeterd kan worden dat het hier in Nederland kan plaatsvinden. Nu worden de garnalen eerst naar Marokko verscheept om ze te laten pellen. Geconserveerd en gekoeld komen ze vervolgens terug naar Nederland. En dat alles omdat wij allemaal niet zo dol zijn op pellen.

Garnalen pellen bij de borrel

De Nederlandse visser die ik sprak vertelde me dat hij bezig is met de ontwikkeling van zo’n innovatieve pelmachine waarmee ze gelijk aan boord verwerkt kunnen worden. Een prachtig en slim initiatief nu er steeds meer aandacht komt voor de herkomst en productie van onze voeding. Hoe dichter bij de bron, hoe verser en dus hoe beter. En anders doen we het gewoon op de Franse manier ‘Die pellen ze gewoon zo bij de borrel’ aldus de visser.

Couscoussalade met hollandse garnalen

Couscous salade met garnalen en bosui

(Recept voor 2 personen)

Ingredi├źnten couscoussalade

 • 150 gram couscous
 • 2 stengels bosui in kleine ringen
 • 6 zongedroogde tomaten in kleine stukjes
 • 125 gram Hollandse garnalen
 • 1 kleine krop romanasla in reepjes
 • 1 avocado in blokjes
 • Klein handje basilicumblaadjes
 • olijfolie, peper en zout naar smaak

Bereiding couscous salade

 1. Bereid de couscous zoals op de verpakking en laat daarna afkoelen.
 2. Voeg de bosui, tomaten, garnalen, sla, avocado en basilicum toe aan de couscous en meng doorelkaar
 3. Breng op smaak met peper en zout en eventueel olijfolie.
 4. Bon appetit!
Tip: lekker met zelfgemaakte tzatziki!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close