Mango ijsjes met geitenyoghurt

Het maken van ijsjes kun je ingewikkeld maken, maar soms is het ook een kwestie van minutenwerk. Ijsjes maken kost weinig tijd, het wachten daarna vraagt alleen wat geduld. Heb je nú trek in een ijslollie dan is je beste optie om zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde snackbar of supermarkt te hollen. Vandaag maakte ik ijsjes voor little T. en een beetje voor mezelf. Want waarom al het lekkers voor de peuter bewaren?

IJsjes zonder koemelk

Het ijsje past binnen het thema van het foodblogevent van deze maand: special* ice cream zonder koemelk en zonder suiker. Kelly Bennis won het foodblogevent van mei met haar recept voor een suikervrij tropisch fruittaartje en bedacht dit thema voor deze maand. Behalve deze ijsjes heb ik nog duizend-en-één ideeën, maar de tijd ontbreekt me om alles uit te proberen. Binnenkort ga ik  weer aan de slag met de roomijsmaker, voor nu houd ik het bij de mango-yoghurt ijsjes.

Geitenyoghurt

Nu drinkt little T. doorgaans koemelk, maar geraffineerde suikers krijgt hij slechts sporadisch van ons. Voor ons zelf doen we ons best, maar zijn we daar wat minder strikt in. Een beetje consuminderen met de suiker kan dus geen kwaad. Zeker na de Spaanse vakantieweek van laatst waar ik mezelf bijna elke dag op een ijsje heb getrakteerd. Het was tenslotte vakantie! Voor deze zelfgemaakte ijsjes probeerde ik iets uit met geitenyoghurt. Helaas nog steeds geen optie voor mr. Pi, want ook hier zit caseïne in.

ijslollies2ijslollies4

Lekker ijsjes eten…

De ultieme smaaktest is little T. zelf. Eet hij het op dan is dat in ieder geval een indicatie dat het hem smaakt, want wat meneertje peuter kan heel goed duidelijk maken als hij iets niet lust. Maar misschien moeten we hem eerst even bijspijkeren ‘hoe’ je een ijsje eet… Met het warme weer van twee weken geleden, was het wachten wel even een beproeving. En dan heb je eindelijk ijsjes, gaat de zon weg! Gelukkig heb ik me daar nog nooit door laten tegenhouden, ook in de winter eet ik graag ijs en ijsjes. Ga je zelf ijsjes maken, wees je er dan van bewust dat de smaak van het ijs door het invriezen nogal eens wordt afgezwakt. Daardoor kun je de smaak van je ijsjes soms beter iets sterker maken.

Ijsjes met mango en geitenyoghurtmango ijslollies

Mango ijsjes met geitenyoghurt

(Recept voor 6 min-ijsjes)

Ingrediënten

  • Halve mango
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 1 tl diksap tropische vruchten

Extra nodig:blender, kleine ijslollievormpjes

Bereiding

  1. Neem de helft van een geschilde mango en snijd deze in blokjes.
  2. Doe de blokjes samen met de geitenyoghurt en diksap in de blender. Pulseer de blender net zo lang totdat alles heel goed gemalen is en je een fijne structuur krijgt. Eventueel zou je het kunnen zeven, maar dat heb ik niet gedaan.
  3. Vul de ijslollies met de geitenkaas-mango-diksap mix en zet ze weg in de vriezer.
  4. Laat in ongeveer 6 uur invriezen. Voor het gemak laat je er een nacht overheen gaan, of je maakt ze ’s ochtends vroeg om ze ’s in de namiddag te kunnen opsmikkelen.


Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

5 Reacties op deze post

  1. Ellen schreef:

    Niet zo zeker van de geitenyoghurt (zit tussen mijn oren :-))
    Maar verder lijkt het me lekker.

    • Hazel Hardijzer schreef:

      Ik begrijp je punt helemaal. Ik twijfelde er eerlijk gezegd ook een beetje aan. Maar als je zachte geitenkaas lekker vind, dan smaakt dit ook wel lekker. Maar een goed alternatief is natuurlijk ‘normale’ yoghurt of drinkyoghurt ; )

  2. Laura Scott schreef:

    Really enjoyed meeting you at Food Blogger Connect this year!
    Laura@howtocookgoodfood

    • Hazel Hardijzer schreef:

      Hi Laura,

      It was really nice meeting you too! Ever since FBC5 I’m thinking of starting another blog in English again. Even if it’s just to stay in touch with all the lovely peeps like you that I’ve met! : )

  3. […] niet aan voorbij lopen zonder iets lekkers mee te nemen. Met de mango’s maakte ik laatst al mango-yoghurt ijslollies, met de aardbeien en kersen moest ik ook nog iets. Aardbeien verdwenen in de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge