Rocky Road met pinda’s

1.6K

Rocky Road met pinda’s. Om het af te leren…. Alsof dat me ooit gaat lukken. Helaas voor suikerverslaafden is dit zo’n recept dat je eigenlijk net iets te makkelijk maakt. Ik houd van snelle recepten, maar als je verwoede pogingen doet om wat kilo’s kwijt te raken, is het niet echt een aanrader. Slimme tip; maak dit recept alleen als je bezoek verwacht. Gegarandeerd dat je er snel bij moet zijn om nog een stukje te kunnen proeven, want mijn ervaring met Rocky Road is dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Plaat rocky road waarvan de zijkanten zijn afgesneden

Butterscotch

In een eerdere poging maakte ik dit recept met butterscotch chips die ik in mijn webwinkel verkocht. VER-RUK-KE-LIJK. Maar wat ik even was vergeten is dat de butterscotch chips van nestlé die ik hiervoor heb gebruikt, zich niet zo makkelijk smelten als de verpakking zegt. Het resultaat is een chaos in de keuken met half gesmolten chips, veel teveel pindakaas en een Rocky Road die zacht blijft. Dit werkt niet. Weg met de butterscotch chips en hallo pinda’s. Beetje zout erbij, beetje pindakaas. Proef je het al?

Skippy pindakaas

In dit recept heb ik Skippy peanutbutter gebruikt omdat een smeuïge pindakaas net iets makkelijker mengt met gesmolten chocolade. Dit kun je online kopen bij winkels met Amerikaanse ingrediënten en soms bij Aziatische toko’s. Kun je geen Skippy vinden, maak dan gebruik van bijvoorbeeld Calvé pindakaas crème en voeg na het smelten van de chocolade een extra snufje zout toe.

Bord met een torentje van stukjes Rocky Road

Rocky Road met pinda’s

Ingrediënten

  • 400 gram witte chocolade in stukjes
  • 75 gram Skippy peanutbutter (of andere romige pindakaas zonder stukjes)
  • 75 gram ongezouten pinda’s
  • 100 gram mini-marshmallows

Extra nodig: vierkante of rechthoekige schaal (20×20 of 17×27 of…)

Bereiding

  1. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm of schaal met folie of bakpapier.
  2. Mix de mini-marshmallows en pinda’s door elkaar.
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie of gebruik een schaal geschikt voor de magnetron en laat de chocolade in 2 x 1 minuut op ongeveer 600 watt smelten. Na 1 minuut even doorroeren en kijken of de chocolade al genoeg vloeibaar is. Zo niet dan nog een minuut verhitten. Daarna steeds met 20 sec. per keer verhitten totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  4. Meng de pindakaas door de gesmolten chocolade en giet het daarna over de marshmallows en pinda’s.
  5. Roer alles goed door elkaar totdat alles met chocolade is bedekt, verdeel de mix over de bakvorm en zet het een half uur weg in de koelkast.
  6. Haal de Rocky Road uit de koelkast, keer de schaal om en neem de Rocky Road eruit. Verwijder het folie of bakpapier en snijd dunne plakjes van de buitenste randen af. Zoda je bij alle stukjes de inhoud mooi kan zien Snijd daarna in kleine of grote blokjes.

 

Stukjes rocky road met pinda's en mini-marshmallows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close