Sweet chili stamppot met garnalen, veldsla, mango en koriander

1.3K

Hallo, hoe was jullie week? Het opzetten van mijn zelfstandig ondernemerschap slokte hier al mijn vrije tijd op waardoor ik jammer genoeg geen tijd had om te bloggen. Opeens kwamen er zoveel mooie kansen op mijn pad, daar moest ik gewoon iets mee. Zo heb ik afgelopen week een leuk artikeltje mogen schrijven over mijn wijk voor een éénmalig magazine. Misschien heb je in het nieuws iets gehoord over autobranden in Utrecht? Nou ja, in die wijk woon ik dus. Een magazine met positieve verhalen uit de wijk kunnen we hier dus wel gebruiken, want er gebeuren heus ook veel mooie dingen!

Foodfoto’s maken

Uiteraard heb ik ook op het foodvlak niet stilgezeten, ik heb een aantal recepten bedacht, geprobeerd en getest, maar de avonduren werken in mijn nadeel. In het donker is het vrij lastig om mooi belichte foodfoto’s te maken. Daarom stel ik het vaak uit. Dat brengt alleen steeds het risico met zich mee dat er van het resultaat weinig meer te fotograferen is. De foto’s van deze tropische stamppot zijn niet optimaal maar de beste die ik heb, hoera voor Photoshop!

Hollandse pot

Afgelopen week heb ik wat geëxperimenteerd met de Hollandse Pot. Ellen van Inmyredkitchen bedacht voor het foodblogevent van januari het thema ‘Hollandse pot goes international’. Ellen woont sinds een aantal maanden in LA en dus is dit thema niet zo gek bedacht. Zo’n thema helpt mij eerlijk gezegd ook om weer eens wat te experimenteren. Hollands eten is iets waar ik niet zo gauw voor kies. Op zijn tijd houd ik wel van de wat boerse maaltijden, maar het zit gewoonweg niet in mijn systeem. Nu het langzaam alsnog een beetje richting winter gaat, krijg ik steeds meer zin in een zonnige warmte dus een tropisch tintje aan de maaltijd lijkt me niet verkeerd.

Luie aardappels

Dankzij de foodiebox die ik vorige week van een pr bureau kreeg tijdens een nieuwjaarsborrel voor foodbloggers had ik een aantal handige producten tot mijn beschikking om lekker te experimenteren. In de doos zat onder andere een pakje met Cêlavita kruimige aardappels, wat mij betreft is dit vooral een gemak voor de luie schillers, want alsnog moeten ze 16-18 minuten koken. Voor nu was het even makkelijk want zolang de aardappels stonden te koken, kon ik alvast de rest van de stamppot voorbereiden. Easypeasy.

Sweet chili stamppot met garnalen, veldsla, mango en koriander

Sweet chili stamppot: met mango, spek, garnalen en koriander

(recept voor 2 – 3  personen)

Ingrediënten

 • 500 gram kruimige aardappels geschild (CêlaVita)
 • 125 gram spekreepjes
 • 125 gram garnalen
 • 250 ml ongezoete sojamelk
 • 2 el sweet chilisaus
 • 1 (ready-to-eat) rijpe mango
 • 1 zak veldsla (75 gram)
 • 1/2 bosje koriander (klein handje vol)

Bereiding

 1. Doe de geschilde aardappels in een pan en zet ze net onder water. Kook de aardappels gaar in 16 – 18 minuten.
 2. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes, houd enkele blaadjes apart en hak de rest grof. Ontdoe de mango van de schil en pit en snijd deze daarna in kleine blokjes.
 3. Bak in een pan de spekjes uit totdat ze licht krokant zijn. Leg ze daarna op een velletje keukenpapier om uit te lekken.
 4. Doe de garnalen in een kleine (koeken)pan en verwarm kort in twee eetlepels chilisaus.
 5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de sojamelk. Voeg de koriander, veldsla, spek en garnalen toe en roer het goed door de aardappelpurree, verwarm het kort op een laag vuur en roer er vlak voor het opdienen de stukjes mango doorheen.
 6. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met een scheutje sweet chilisaus en strooi er een paar blaadjes koriander bovenop.
Disclaimer: de fairtrade mango en aardappels in dit artikel zijn gesponsord.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close