Bosbessen cupcakes

Bosbessen cupcakes

In de zomermaanden geniet ik altijd van het grote aanbod vers zomerfruit: aardbeien, bosbessen, frambozen, rode bessen, noem maar op. In de zomer is het dan ook extra leuk om lekkere gebakjes of taart te maken met één of een combinatie van deze fruitsoorten.

Voor mijn eigen verjaardag heb ik laatst de bosbessencakjes met bosbessenroom van Gail Wagman uitgeprobeerd. Omdat ik weer eens veel te veel had gemaakt, hield ik nog aardig wat over. Maar eerlijk waar, zelfs na 2 dagen smaakten deze cakjes nog erg lekker. Het toevoegen van klopklop aan de slagroom is daarbij een verstandig besluit geweest. Daardoor bleef de slagroom mooi zitten zonder uit te lopen.

Bosbessen cupcakes met bosbessenroom

(Recept voor 18 middelgrote of 8 jumbo muffins)

Ingrediënten cupcakes

  • 375 g bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk of slagroom
  • 180g bosbessen (houd enkele achter voor decoratie)
  • 1 el water

Ingrediënten bosbessenroom

  • 2,5 dl slagroom
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 45 g bosbessen (achtergehouden van de 180 g)
  • 2 zakjes klopklop (de kleine variant)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem met bakpoeder en zout. Klop in een tweede (grote) kom de boter en suiker ca. 5 minuten zodat het licht en luchtig wordt. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg afwisselend de bloem of de slagroom toe.
  3. Prak 135 gram bosbessen met 1 eetlepel water tot puree. Houd 45 gram hiervan achter voor in de slagroom. Spatel 90 gram door het beslag, gevolgd door 90 gram verse bessen.
  4. Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze tot tweederde. Bak ze 20-25 minuten. Ze zijn gaar als je een spies in het midden prikt en die er schoon uitkomt. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  5. Klop de slagroom met de suiker tot stijve pieken. Meng de bosbeseenpuree door de slagroom.
  6. Doe de bosbessenslagroom in een spuitzak en garneer de cupcakes met een mooie toef.

Bosbessen cupcakes met bosbessen slagroom

Bron recept: Cupcakes parade, Gail Wagman

 

 

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten
Drop scones
pompoentaart met merinuge