Foodspot: Loft88 in Utrecht – Hier wil ik trouwen!

1.4K

Had ik er het budget voor, dan ging ik er deze zomer nog trouwen. Dan huurde ik het complete boerderijrestaurant af om er binnen te kunnen dansen en buiten te kunnen barbequen. In deze stylish verantwoorde bakstenen ‘barn’ met hoog rieten puntdak, witte balken, werkende open haard en licht industriëel interieur, zie ik het wel gebeuren. Dát in combinatie met een goede kok en de daarnaast gelegen lodge met 85 kamers maakt het hele plaatje voor mij compleet. Maar Loft88 is meer dan mijn ideale trouwlocatie…

Trouwlocatie? Eigenlijk niet

Loft88 is in principe namelijk geen trouwlocatie. Vorig jaar checkte ik het al eens voorzichtig bij de bediening en toen bleek dat trouwen op deze locatie betekent dat het restaurant dicht moet voor alle overige (vaste) gasten waardoor ze een flink deel omzet mislopen. Om die reden kun je hier alleen bij uitzondering trouwen, met een minimaal aantal gasten én tegen betaling van een fors bedrag extra voor een minimale omzet. Had ik een flink trouwbudget, dan ging ik ervoor. Maar nu dat trouwen toch al een paar jaar op zich wachten, kan er nog wel wat wachttijd bij ;-)

Restaurant Loft 88 Utrecht

 

inlineImage1-1

Restaurant Loft 88 Utrecht

 

Koffie, lunch en diner

In de tussentijd beleef ik veel plezier door af en toe uit eten te gaan bij Loft88 en te genieten van de prettige sfeer. Kom je hier op een doordeweekse dag net vóór lunchtijd, dan kun je in alle rust genieten van een goede koffie of alvast een vroege lunch. Ideaal voor zowel privé afspraken als voor het voeren van zakelijke gesprekken. Kom je hier ‘s avonds eten dan is het gezellig gevuld en is het genieten van smakelijke gerechten met vlees, vis of vegetarische ingrediënten. De prijzen zijn al vriendelijk voor je portemonnee, maar wil je het echt low budget houden, kies dan voor een steenoven pizza, met een dunne knapperige bodem en rijkelijk beleg een echte aanrader.

Afgelopen week sprak ik er af met een aantal blogvriendinnen, nadat een hamburgerroute door Utrecht om 12.00 uur geen optie bleek te zijn (hamburgerrestaurants zijn in Utrecht niet open voor lunch). Helaas viel deze date uiteindelijk  in het water dankzij enkele fikse verkoudheden, dus werd het een minidate. Een uitje met zijn tweeën. Little T. and me.

Goede ligging en bereikbaarheid vlakbij Utrecht

Al enkele dagen had ik little T. een hamburgerlunch beloofd dus daar kwam ik echt niet onderuit. De stad in dan maar? Nee. Eventjes had ik geen zin in buscapriolen of dure parkeertoestanden. Alleen al om die reden is Loft88 een goede keuze. Makkelijk voor de deur parkeren en de eerste drie uur gratis (daarna € 0.05 per uur!). Het ligt net buiten het centrum van Utrecht op het randje van De Bilt langs een provinciale weg. Ver genoeg van de weg om geen last te hebben van het verkeer en een momentje van rust te pakken.

Vanaf de Biltstraat in Utrecht fiets je er in enkele minuten via de Berenkuil naar toe. Kom je met de auto zoals ik, dan is het zo’n 5 minuten verwijderd van de A28 bij De Bilt tussen Amersfoort en Utrecht. En had ik al gezegd dat er ook een bus voor de deur stopt? Goed en makkelijk bereikbaar dus, daar houd ik van!

 

Loft 88 Utrecht

Terras en open haard

In de winter kun je je er opwarmen bij de open haard, bij mooi weer plof je neer op het ruime knusse terras. Kijk alleen niet vreemd op als je wat paardengeluiden hoort of paarden ziet rondlopen. Loft88 deelt het terrein niet alleen met het naastgelegen Star Lodge hotel (handig als je iets teveel genoten hebt van die borrrel), maar ook met het achtergelegen ponycentrum/manage.

Puur & eerlijk

Wil je zakelijk, met vrienen of je gezin uit eten gaan en genieten van pure gerechten in een setting zonder al te veel poespas en opsmuk, dan is Loft88 een goede optie. In de gerechten proef je dat er met liefde in de keuken wordt gewerkt met eerlijke en duurzame producten. Geen menukaart met twintig soorten hoofdgerechten hier, maar een goed samengestelde kaart waarop voor iedereen iets te vinden is. Wat mij betreft altijd liever klein en goed, dan een uitgebreide kaart zonder smaak bereid. Volgens de site wordt er met zoveel mogelijk biologische en duurzame producten gekookt en dat laten ze zien door te werken met de producten van bio boerderij De lindenhoff, worst van Brandt en Levie en Brood van Menno.

Restaurant Loft 88 Utrecht

Kidsproof voor wiebelbillen

Dat je je kind hier zonder problemen mee naar toe kan nemen, blijkt niet alleen uit de speciale kinder lunch- en dinerkaart, maar ook uit de speciale kinderkamer met keukentje, schoolborden met krijtjes, kleurplaten, auto’s, telramen en ander speelgoed voor de kleintjes. Ideaal voor de kleine wiebelbillen aan tafel. Al zul je waarschijnlijk zelf ook van tafel moeten. De kamer ligt, voor het geluid ideaal, aan de andere kant van de entree. Daardoor kun je alleen geen toezicht houden vanaf je tafel opdat ze niet ongemerkt naar buiten lopen.

Al met al een makkelijk te bereiken locatie waar je heerlijk terecht kunt voor lunch, borrel of diner en zonder zorgen je kids mee naar toe kunt nemen. Wat mij betreft een dikke aanrader.

Loft 88

Biltsestraatweg 88
3573 PS Utrecht
T: 030 – 27 17 752
Dagelijks open vanaf 12.00 uur (behalve op maandag)
www.loft88.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close