Paasbrunch: bagels met eiersalade en sambal

698

Allereerst een kleine bekentenis voordat ik dit ‘pittige’ paasbrunch recept met jullie deel. Ik houd niet van sambal! Waar we mr. Pi gerust een sambal addict kunnen noemen, moet ik er meestal niets van hebben. Uiteraard wel als ingrediënt voor bijvoorbeeld pindasaus en ik gebruik het zelfs in een recept voor kruidenboter, maar sambal op een boterham met kaas, pindakaas of worst, of bij een Oosters gerecht, nee bedankt! Maar mevrouw Hottie sambal heeft daar nu mooi even een stokje voor weten te steken.

Peperige sambal

Afgelopen winter liet mevrouw Hottie mij proeven van haar sambal-eiersalade met haar eigen Hottie sambal. Als non-sambalfan had ik daar geen fantastische verwachtingen van, maar daar wist ze me goed te verrassen. Deze eiersalade was dan wel peperig, maar niet zodanig dat je daarna niks meer proeft. Slechts één toastje met een theelepel eiersalade was dan ook voldoende om me ervan te overtuigen dat sambal veel veelzijdiger is dan waar ik het meestal voor gebruik.

Gevulde eitjes

Tijdens Oud & Nieuw deed ik een eerste proefsessie met gevulde eitjes (is tenslotte weer eens iets anders dan de standaardvariant met kerriepoeder die ik normaal maak) in onze vriendenclub. De lege schaal aan het einde van de avond overtuigde mij ervan dat deze combinaties ook  anderen blijkbaar goed bevalt.

Eiersalade

En nu is het alweer bijna Pasen! Tijd om alvast wat ideeën te verzamelen voor een paasbrunch en paasdiner en een goed moment om de sambal opnieuw uit de kast te trekken en er zelf eens een eiersalade mee te maken. Nu kent sambal verschillende smaakvarianten en pittigheden. Voor deze eiersalade gebruikte ik de Hottie sambal tomaat massala, een vrij milde variant. Ben je meer van de scherpe, pittige sambals dan zou je dat ook eens kunnen proberen.

Hoe dan ook heb je met deze eiersalade een verrassende nieuwe variatie op een bekend thema te pakken.

Recept eiersalade

 

Bagels met eiersalade en sambal

(recept voor 2 personen)

Ingrediënten

  • 2 bagels
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 el mayonaise (Calvé licht & romig bevat geen melkproducten)
  • 1 tl milde sambal (Hottie tomaat-massala)
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Snijd of prak de eieren in hele fijne stukjes. Roer mayonaise en sambal door de ei en voeg zout naar smaak toe.
  2. Snijd de bagels doormidden en beleg met de eiersalade.

 

Disclaimer: deze sambal heb ik gratis ontvangen ter review. Voor het plaatsen van deze blogpost of mijn mening krijg ik geen vergoeding. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close