Slapen in Hello I’m local boutique hostel Haarlem

971

Wat zou jij willen doen als je de invulling mocht kiezen van je vrijgezellenfeestje? Hoe mijn ideale vrijgezellenfeestje eruit ziet? Eigenlijk heb ik daar nog nooit zo goed over nagedacht, maar als ik mag  kiezen zou ik willen dat het qua sfeer en locatie zoveel mogelijk wegheeft van die waar ik laatst bij was. Afgelopen weekend trouwden ze, vandaag is het alweer een maand geleden dat we haar hebben verrast met een geweldig vrijgezellenfeest.

Net in Haarlem aangekomen, sluit ik me aan bij het groepje meiden dat in de zon staan te wachten op de auto met de toekomstige bruid. Luid toeterend komen ze vlak daarna aanrijden. In de auto natuurlijk een verraste bruid die net als het weer het hele weekend blijft stralen. Tijdens dit vrijgezellenfeestje geen bloemenkransjes vlechten of theeservies beschilderen. Nee, de bruid wil actie! Dus we doen actief aan het strand, houden een picknick en overnachten daarvóór in het prachtige hostel Hello I’m Local in Haarlem.

Boutique hostel

Hello I’m Local is niet zomaar een hostel, maar een boutique hostel met kamers voor 2, 3, 4, 8 of 12 personen. Van deze combinatie had ik zelf nog niet eerder gehoord, maar stap je er binnen, dan begrijp je meteen wat hiermee wordt bedoeld. Prachtig gestylde ruimtes en kamers, schoon en smaakvol meubilair met natuurlijke materialen en wit als basiskleur. Over elke ruimte is goed nagedacht. Wij hebben als groep één van de kamers in zijn geheel voor de nacht kunnen huren en kregen heel toepasselijk het ‘Oudemannenhuis‘ toegewezen, ontworpen door studenten interieurdesign.

Zoals dit hostel is ingericht, ben ik er tijdens mijn reizen nog nooit één tegengekomen. Hier kun je backpacken in stijl. Je betaalt er wel iets meer voor, maar krijgt er dan ook wat meer luxe voor terug. In de ‘woonkamer’ raak je makkelijk in contact met andere reizigers… want het is de enige plek in het hostel met gratis wifi! Meerdere reizigers zitten daar met laptops aan één van de grote tafels en typen over… ja.. over wat eigenlijk? Reizen misschien?

Bubbels in de patio

De twee beste ceremoniemeester die je maar kunt wensen, zijn de beste vriendinnen van de bruid en hebben een fantastische programma in elkaar gedraaid. Niet alleen voor de bruid, maar ook voor de rest van de groep. Want behalve de slaapplek blijft het programma van dag twee voor iedereen een verrassing. In het hostel wacht ons een versierde kamer, met een versierd bed voor de bruid, en op elk bed een anti-katerpakket inclusief: flesje water, mini-drankje, paracetamol, breathmints en een gezichtsmasker. Van het hostel? Nee, dit is het werk van de ceremoniemeesters. We verdelen de bedden en bezetten daarna de patio van het hostel dat grenst aan onze Oudemannenkamer. Daar genieten we (met onze kroontjes op) tot een uur of tien ‘s avonds van sterke verhalen, bubbels, snacks en het laatste restje zon.

Stappen, slapen en ontbijt

Het zou kunnen dat we naarmate de avond vordert, iets harder beginnen te praten van gezelligheid. Tijd om Haarlem in te duiken. Vanaf het hostel loop je in 5 minuten naar De Grote Markt in het centrum van Haarlem waaromheen restaurants, cafés, discotheken en barretjes liggen waar je gezellig kunt uitgaan. Ben je niet zo’n uitgaanstype dan kun je tot 23.00 uur bij de hostelbar terecht in de gemeenschappelijke ruimte met wifi.

Ontbijt met vers afgbakken broodjes bij boutique hostel Hello I'm local in Haarlem

Ondanks een korte nacht zit iedereen de volgende morgen redelijk fris weer aan het ontbijt nadat we op toerbeurt hebben gedoucht. Het is fijn dat er een badkamer (zonder wc) in de kamer zit, maar sta je met 9 meiden tegelijk op dan moet je even geduld hebben. Met Hello is geregeld dat we tijdens het ontbijt aan een lange landelijke tafel in de patio kunnen zitten. Het is een beetje fris, maar in de lucht staat de zon alweer strak aan de hemel. Af en toe worden er vers afgebakken broodjes naar buiten gebracht die we kunnen besmeren met kaas of  jam en op tafel staan nog romige yoghurt en muesli, koffie en thee. Net waar je zin in hebt.

Outdoor lasergame in wijk aan zee

Gecamoufleerd de duinen in

Tijdens het ontbijt verklappen de ceremoniemeesters eindelijk wat we gaan doen. Na het ontbijt vertrekken we naar het strand om te gaan lasergamen in de duinen van Wijk aan Zee. Oeh, dat vinden sommigen wel een beetje spannend. Maar iedereen, zelfs de twee zwangere dames, blijkt retefanatiek. Hoezo is lasergamen alleen voor mannen? ;-)

Op het strand krijgen we eerst een uitleg, daarna duiken we met een camouflagehoed, hoofdband en lasergun in de aanslag de zandheuvels in om te proberen het andere team zo snel mogelijk uit te schakelen. Het gevaarlijkste aan dit spel is de mogelijkheid dat je over een duinpol struikelt. Niet prettig als je al op de helft van een zwangerschap bent, dus blijft een zwangere schoonzus daarom toch toch maar aan de kant toekijken hoe wij ons uitsloven in de hitte. De laserstralen zie je trouwens niet. Wordt je geraakt dan geeft het geweer een subtiele “ouch”. Zijn je tien levens ‘op’, dan ben je af.

Picknicken

Na een uur lang hollen en hijgen, leggen we onze uitrustingen aan de kant om vervolgens op het strand een mooie spot uit te zoeken voor een geweldige picknick. Werkelijk, deze ceremoniemeesters hebben alles tot in de puntjes geregeld. Kleedjes om op te zitten, bestek, bekers, hapjes en drankjes. Het hostel heeft die ochtend voor ons een fruitsalade in elkaar gedraaid, dipjes gemaakt en een brood geregeld.

picknicken met homemade dips van het hostel hello I'm local in Haarlem

Hello dip me

Het allerlekkerst is de ‘Hello-dip-me’-dip (zie hierboven). Bij navraag op Twitter geven ze me de ingrediënten: Volle yoghurt, komkommer, knoflook, zout en peper. Thuis heb ik het al één keer nagemaakt. De hoeveelheden moet je even uitproberen, maar ga uit van ongeveer 150 -200 ml yoghurt, een kwart tot een halve geraspte komkommer (raspen zonder de zaadlijsten én na het raspen even goed laten uitlekken), één teen knoflook en peper en zout naar smaak. De dip zou je iets romiger en zoeter kunnen maken door hangop, Turkse of Griekse yoghurt te gebruiken en door er een kleine lepel mayonaise door te roeren.

En nu… tijd om naar huis te gaan!

Ben jij wel eens op vrijgezellenfeestje geweest? Wat heb je toen gedaan wat je ontzettend leuk vindt? Misschien kan ik daarmee een wensenlijstje maken voor mijn eigen toekomstige vrijgezellenfeest.

P.S.: de foto’s van het uitgaan, zijn gecensureerd: ‘What happens in Haarlem, stays in Haarlem!’ ;-)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close