Foodspot: Australisch uit eten bij Down Under in Utrecht

1K

Als moeder heb je soms zo van die momenten, dat je door het kleinste gebaar vervuld raakt van trots. Afgelopen Pinksterweekend had ik even zo’n momentje. Na een heerlijke fietstocht, besloten we spontaan op een terrasje vlak bij huis nog een drankje te doen. Normaal zijn we overal op voorbereid en nemen we van alles teveel mee; luiers, billendoekjes, verantwoorde kinderkoekjes én een flesje drinken. Altijd, behalve wanneer we gaan fietsen en Down Under belanden. Nu Little T. nog altijd uit flesjes en tuitbekers drinkt, hadden we even een alternatief nodig! Een rietje…

Drinken met een rietje

Uit een glas drinken kan hij met hulp trouwens best goed, maar niet zonder een nat pak te halen. Zonder er echt bij na te denken bestelde mr. Pi al een glas melk met een rietje, want als er een manier is om hem te verleiden iets te doen, dan hebben we aan melk een goede vriend. Natuurlijk is zo’n rietje een wennen, maar hoe leg je een kind van 14 maanden nou goed en wel uit, hoe je aan een rietje moet zuigen? Niet dus. Maar een paar succesvolle sipjes en een plat gekauwd rietje verder had hij de smaak te pakken en was het alsof hij nooit anders deed! Hoe klein kan een overwinning zijn? Trots was ik in ieder geval!

Australisch restaurant bij Utrecht

In Australië zijn we zelf vijf jaar geleden geweest en sindsdien heb ik er een lichte heimwee voor ontwikkeld. Krijgen we ooit nog eens de kans om er naar toe te reizen dan zullen we daar geen moment over twijfelen. Tot die tijd doen we onszelf een plezier door af en toe Australisch te eten, of een drankje te doen in een Australische beachclub. En wat blijkt nu, op nog geen 5 km bij ons vandaan blijkt aan de rand van Utrecht een heuse Australische beachclub gevestigd te zijn, hoe had ik dat nu kunnen verzinnen. Voor de Australische kaart moeten we nog een keer terug, voor het terras in de zon ook.

Coopers biertje
Coopers drinken bij Skyline 13 in Zandvoort

Australisch restaurant in Heemstede

Wil je een keer verrast worden met een goede Australische kaart, dan kan ik je eigenlijk maar één restaurant aanraden Southern Cross in Heemstede. Mr. Pi en ik zijn daar een paar jaar geleden uit eten geweest, Mr. Pi zat toen nog in zijn strenge glutenvrije, zuivelvrije en eivrije dieet, maar met een telefoontje vooraf hebben ze daar uitstekend rekening mee kunnen houden. Die avond hebben we zonder zorgen heerlijk romantisch gedineerd. Het stormachtige weer had in november helaas niks weg van Australische sferen, maar ga je in de zomer dan zou je vooraf een portie beachlife kunnen absorberen bij Noosa in Zandvoort. Dan begin je aan het stand met een Tooheys, VB of Coopers en hoop je dat je jezelf daarna nog kunt mobiliseren om naar het restaurant te gaan een paar kilometer verderop.

Ondergaande zon bij de twelve apostles – Great Ocean Road

Ga jij naar Down Under?

Ben je in de gelukkige positie dat je naar het echte Down Under gaat afreizen en nog op zoek naar wat reistips, laat dan gerust een berichtje achter! Naderhand kun je mij dan weer vertellen over je Australische avonturen en reistips, want als het even kan dan hoop ik dat we genoeg kunnen sparen om over een jaar onze Honeymoon in ‘Oz’ door te brengen, samen met lieve Little T. Wat zou hij het daar geweldig vinden! I just keep on dreaming : )

See ya later alligator! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close