LOLA – Bikes & Coffee in Den Haag {foodspot}

1.2K

Koffie drinken kun je bijna overal, behalve op het Just Nuts hoofdkwartier. Vorige week was ik daar op bezoek voor een gezellig praatje over nootjes, communicatie en ondernemen en nam de eigenaar mij bij gebrek aan een koffiezetapparaat mee naar één van de leukste koffietentjes in Den Haag. Niet dat ik er veel andere koffietentjes ken, maar zodra je hier naar binnenloopt weet je ogenblikkelijk dat je op een bijzondere plek terecht bent gekomen. Ik heb het over Lola, bikes & coffee.

Interieur

Bij binnenkomst valt mijn oog direct op de prehistorische fiets bij de bar. Het is er zo één met groot voorwiel en klein achterwiel. Gek genoeg valt de enorme bigbike die bij de entree aan een felgroene muur hangt me pas op als ik de zaak weer uitloop.

Lola bikes & coffee - Den Haag
Entree Lola bikes + Coffee

Mijn ogen glijden meteen de diepe smalle ruimte in. Eerst links langs de houten bar met daarachter een zwarte wand met een wit hart (het logo) en een viertal kale fietsframes. Dan kijk ik verder naar achteren en zie de trap naar boven waar je denk ik ook kunt zitten? Dat wil ik straks even bekijken als we hier klaar zijn. Dan glijden mijn ogen via de rechterkant weer terug langs de rustieke bakstenen muur en zie dat hier en daar een racefiets is opgehangen.

Koffie?

Achterin kunnen we op een bank gaan zitten, maar ik houd er van om vanuit het midden alles te kunnen bekijken en de sfeer in me op te nemen, dus strijken we neer aan een van de kleine ronde tafeltjes en bestellen zijn cappuccino en mijn latte.

Terwijl de koffie wordt gemaakt, brengt de barman ons een kopje slowcoffee. Om te proeven. Het is leuk om te zien dat zelfs de barman in stijl gekleed is met zijn Franse fietspet. Het is er zo één als Ome Willem die vroeger had. Ergens verwacht ik nu ook elk moment de Tour de France claxons te kunnen horen afgaan.

Slow coffee

De slowcoffee smaakt dankzij 6 uur doorlooptijd heel zacht en aangenaam en wordt door hen vaak ingevroren om ijskoffie mee te maken. Binnenkort komen ze met hun eigen slow coffee roomijs, loop vooral even naar binnen om ernaar te vragen, dat moet lekker zijn!

Unieke fietsen

Bij Lola Bikes en Coffee kun je, zoals de naam al zegt, niet alleen terecht voor koffie maar ook voor fietsen. Geen gazelles, batavussen of hippe transporterfietsen, maar unieke fietsen en frames met een verhaal. Het idee is dat je onder het genot van een goede kop koffie een prachtige fiets kunt samenstellen of je eigen fiets kunt laten repareren. Dat laatste gebeurt achterin de zaak in de werkplaats. Daar worden de fietsen gerepareerd, samengesteld en gemonteerd naar ieders unieke wensen.

Custom made fietsen en fietsreparaties
Custom made fietsen en fietsreparaties

Accessoires

Hoe langer je in het café zit, hoe meer details je opvallen. Loop je naar boven dan kom je in een kleine woonkamer annex winkel met fietsaccessoires, fietskleding en een tafel vol boeken over… fietsen. Loop je dan terug naar beneden dan zie je opeens een muur vol fietshelmen, een old school rode driewieler voor peuters en aan de wand enkele ingelijste vlinderdassen.

Ingelijste vlinderdassen aan de muur
Ingelijste vlinderdassen

Kijk voor meer informatie voor jouw unieke fiets, fietstochten of koffie bij:

Lola bikes & coffee

Noordeinde 91
2514 GD  Den Haag
www.lolabikesandcoffee.nl

Openingstijden:
dagelijks van 08.00u – 18.00u

Wat vind jij van zo’n concept? Zou je er speciaal voor naartoe gaan, of ga je liever voor het bruine café ernaast?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close