Aardbeien kefir smoothie

987

Het is alweer 3 maanden geleden, dat little T. werd geboren. Tijdens een zwangerschap heeft je lichaam natuurlijk heel wat te verduren, dus klinkt de zin ‘9 maanden op en 9 maanden’ af zo gek nog niet. Maar na de eerste 9 maanden, weet je ongeveer wat het resultaat is. Na de tweede keer 9 maanden is het nog maar afwachten. Ik ben al aan het aftellen, maar geloof niet dat het resultaat over 6 maanden precies hetzelfde is als daarvóór.

17 dagen dieet

Nu we al een paar mooie warme dagen hebben gehad en met de zomer in het vooruitzicht, wil ik toch graag iets eerder dan over een half jaar weer in mijn oude zomerbroeken passen. Hoewel diëten eigenlijk niet op mijn planning stond, klinkt het 17-dagen dieet van een Amerikaanse huisarts opeens wel heel interessant nu intensief sporten nog niet gaat.

Het idee is dat je 4 cyclussen hebt van 17 dagen, waarbij je in de eerste cyclus koolhydraten volledig vermijd en de meeste kilo’s kwijtraakt, 4 tot 7,5 kg. Heb je je streefgewicht bereikt dan ga je direct door naar cyclus 4. Nog niet tevreden? Dan volgen cyclus 2 en 3 waarin je langzaam de koolhydraten toevoegt aan je eetpatroon.

Recensies over dit boek zeggen me dat je met dit dieet geen honger hoeft te leidleid en en als ik zie wat je ‘moet’ eten aan groentes, zuivel, proteïnen en fruit klinkt het me niet als een ongezond crashdieet in de oren. Ik vind het in ieder geval een poging waard om straks weer in die bikini te passen.

Kefir

Vandaag dag 6 van Mike Moreno’s dieet en heerlijk ontbeten met yoghurt en vers fruit. Eerder deze week stond er ook al iets lekkers voorgeschreven; een kefirsmoothie. Kefir? Ja precies, kefir. Ik kende het van naam, maar daar hield het mee op. Het blijkt een soort yoghurtdrankje gemaakt van koemelk, geitenmelk, schapenmelk of soja met allerlei probiotische bacteriën. Klinkt heerlijk, niet? Maar eerlijk is eerlijk, puur smaakt het gewoon naar een naturel yoghurtdrankje. En om er een heerlijk drankje van te maken, mogen we er van Mike allemaal lekkers door doen, hieronder mijn versie van zijn recept.

Aardbeien Kefir Smoothie

(recept 1 pers.)

Ingrediënten

 • 250 ml kefir
 • 120 gram aardbeien
 • 30 gram rode bessen
 • 1 eetlepel agavesiroop (vloeibare ‘gezonde’ zoetstof)

Bereiding

Alles in de blender, even mixen en in een groot glas schenken.

Join the Conversation

 1. Anonymous says:

  Hallo Hazel,

  Klinkt heerlijk die kefir smoothie maar hoe kom ik aan kefir??

  Nancy

 2. Beste Nancy,

  Kefir kun je in principe kopen in de natuurwinkel. Heb je die niet vlakbij dan zou je ook een naturel drinkyoghurt of karnemelk kunnen gebruiken.

  Groeten, Hazel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close