Een week zonder suiker

639

Een week zonder suiker. Eén héle week! Natuurlijk kan ik dat. Echt. ‘Kom op! Niet te lang over nadenken, gewoon doen, gewoon aanmelden!’ Ojee. Zonder er echt goed over na te denken (misschien maar goed ook) heb ik mezelf nu verplicht om volgende week, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag én het hele weekend, geen suiker tot me te nemen. Vanaf maandag de 16e. Maar Miss Natural, die de suikervrij week organiseert, heeft gezegd dat ze me daarbij gaat helpen. Via handige tips en trucs in haar nieuwsbrief. It better be good!

Verstopte suikers

Stiekem ben ik nu al bang dat het veel meer impact heeft, dan ik nu kan vermoeden. Suiker zit tenslotte in heel veel producten, zelfs in brood en ‘verse’ blikgroenten. Dat je heel veel kunt eten en bakken zonder suiker weet ik heus wel. Waar het kan, eet ons gezin ook altijd, zo veel mogelijk, suikervrij. Nou ja, in ieder geval little T. Want die ene keer per vier weken dat ik trek heb in hagelslag op brood, moet kunnen toch? En aan al die andere dingen die hier op het blog voorbij komen, denk ik nu voor het gemak maar even niet.

Suikervervangers

Ik vraag me nu al af hoe streng het ‘geen-suiker’ beleid moet worden doorgevoerd om zonder suiker te eten. Betekent een hele week geen suiker, dat ik het een week lang moet doen zonder toegevoegde suikers? Of gaat het verder en betekent het een week zonder enige vorm van suikervervangers zoals ahornsiroop, honing of rijststroop? En hoe zit het met fruit?

Planning

Inmiddels weet ik wel dat elke vorm van aanpassing aan je dagelijkse voedingspatroon gepaard gaat met een goede planning. Om je voedingspatroon aan te passen is het niet alleen belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen je weg moet laten, maar vooral door welke je het kunt vervangen! Een leven zonder suiker betekent niet per se een leven zonder zoet. Als je maar weet hoe het anders kan.

Suikervrije recepten

Ik ga het eens een weekje uitproberen en zal jullie meenemen op mijn avontuur. Want een week bestaat máár uit zeven dagen met voor mij gemiddeld 5 eetmomenten op een dag, waarvan 3 hoofdmaaltijden. Doordeweeks geen probleem, maar dan het weekend.. we zullen zien. Op Pinterest ben ik vast begonnen met het verzamelen van suikervrije recepten. En misschien doe ik wel een nieuwe poging om suikervrije vanille chai muffins te fabriceren.

Uitdaging

Lijkt het jou ook een leuke haalbare uitdaging? Je kunt je aanmelden via de website van Miss Natural.

Join the Conversation

 1. Cindy says:

  Ik heb me gelijk aangemeld!

 2. Voor mij is suiker-vrij ook geen ahornsiroop, palmsuiker, honing etc. Als je dat wel mag, wil ik ook wel meedoen!

  1. Eigenlijk vind ik dat ook Caroline, maar volgens mij gaat het deze keer om de toegevoegde suikers. Nou, maar daar kunnen we wel iets op verzinnen natuurlijk ; )
   Bak jij wel eens met stevia eigenlijk?

 3. Nee,ik heb één keer stevia geproefd en vond het zo smerig, vieze nasmaak. Dat vind ik ook van al die zoetjes, dus ik gebruik het nooit. Liever af en toe een stukje écht lekker gebak met suiker, dan die rommel!

 4. Ik vindt het zeker het proberen waard

  1. Een week is eigenlijk niks en is zo voorbij Roy. Het helpt je in ieder geval om bewust te worden hoeveel suiker je vooral ongemerkt binnenkrijgt. Dat er suiker in een koekje zit, weten we allemaal wel, maar juist al die andere producten waarvan je het niet doorhebt dat er suiker of zoetstof in zit!

   Succes in ieder geval als je het een weekje gaat proberen. 7 dagen zijn echt zo voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close