Geitenkaasquiche met cherrytomaten en tijm

1.2K

Oooit in een ver verleden, toen we nog klein woonden, studeerden en uit Knorrpakken aten, maakte ik een keer de Portugese tomatenquiche van Knorr. Heerlijk vond ik het toen, maar eigenwijs als ik ben, vond ik dat ik dit ook makkelijk zelf moet kunnen maken. Soms heb je alleen even een idee nodig om uit te werken. Inmiddels zijn er al meerdere varianten van deze tomatenquiche uit mijn oven gekomen, maar nu die eerste keer altijd zonder pakjes. Behalve het bladerdeeg.

Ultieme gerecht voor feestvisite

Nu vierden wij laatst de allereerste verjaardag van onze lieve Little T. Niet alleen maakte ik een enorme verjaardagstaart, maar ook  quiches waaronder deze geitenkaasquiche. Want voor eventuele gasten die blijven eten, heb ik graag iets smakelijks in huis om te serveren. Quiches vind ik één van de fijnste gerechten om te maken omdat a) het bijna nooit mislukt b) je hoeft niet meer te kokkerelen terwijl je bezoek zichzelf vermaakt in de woonkamer c) wat je ook in een quiche stopt, met bladerdeeg en kaas smaakt bijna alles goed!

geitenkaasquiche met cherrytomaten
Geitenkaasquiche met cherrytomaten

Zo ging ik dus aan de slag met mijn nieuwe geitenkaasquiche. Voor eerdere varianten gebruikte ik vaak een zachte Bettine Blanc kaas zonder korst en met regelmaat ook de variant met honingsmaak, mijn favoriet. De variant die ik nu heb gemaakt, heeft een iets pittigere smaak aan de quiche. Houd je meer van een zachte smaak, vervang de onderstaande kaas dan door een zachte smeuiige geitenkaas zoals de Bettine Blanc. Gebruik ook daarvan dan ongeveer 150 – 200 gram.

Geitenkaas quiche met cherrytomaten

(recept voor quichevorm van ong. 25 cm)

Ingrediënten

 • 5 plakjes bladerdeeg
 • 175 gram van een buche (rolletje) geitenkaas met korst.
 • 5 eieren
 • 50 gram roomkaas (philadelphia, monchou, etc.)
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1,5 el gedroogde tijm
 • 0,25 tl zout

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
 2. Laat de bladerdeeg in 5 – 10 min. ontdooien en bekleed daarmee een quichevorm van ong. 25 cm doorsnede. Prik met een vork op verschillende plekken gaatjes in de bladerdeegbodem.
 3. Was de cherrytomaten en verwijder eventuele kroontjes. Dep ze daarna goed droog met een stukje keukenpapier en verdeel ze gelijkmatig over de quichebodem.
 4. Snijd de geitenkaas in brokjes en verdeel over de quiche.
 5. Klop de eieren los en voeg daar de roomkaas, geraspte kaas, zout en tijm aan toe. Verdeel het mengsel daarna rondom de cherrytomaten.
 6. Bak 35 – 40 minuten. op 180 ˚C. Borrelt de quiche nog heel erg als je de oven open doet, doe er dan nog 5 minuutjes bij.

De quiche zal in eerste instantie erg de lucht in schieten vanwege de hoeveelheid eieren, dat zakt later weer wat in. Je kunt voor dit recept ook makkelijk een ei minder gebruiken, ik was met name nieuwsgierig naar de luchtigheid met een extra ei en dat beviel goed.

Join the Conversation

 1. AreyouShir? says:

  Dit lijkt me een fijn recept als de familie weer eens komt eten! Voor hoeveel personen is het ongeveer?

  1. Hazel Hardijzer says:

   Voor quiches vind ik het altijd een beetje moeilijk te zeggen, aangezien je er al gauw iets meer van eet. Als maaltijd zou ik uitgaan van een kwart quiche per persoon, maar dan zou ik er zeker nog wat anders bij serveren. Misschien iets van een salade ofzo..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close