Goddelijke foto’s en hemelse recepten in ‘Wat Katie Eet’ {review }

1K

Need I say more? Twijfel je nog welk kookboek je op je verlanglijstje moet zetten? De in het Nederlands vertaalde ‘Wat Katie Eet‘ is dan je antwoord. Goddelijke foto’s in combinatie met hemelse recepten maken het een boek naar mijn hart en het eerste kookboek dat ik ooit van voren naar achteren in één ruk heb uitgelezen. Het geeft je zin om de telefoon op te pakken en direct al je vrienden en familie uit te nodigen voor een streetfood party of een traditioneel diner, met dit boek kun je alle kanten op.

Bladzijde uit het kookboek van Wat Katie eet - gemberbier met cranberry wodkaCake met bloedsinaasappel icing

What Katie Ate

Voormalig grafisch vormgeefster Katie Quinn Davies verhuisde voor de liefde van Ierland naar Down Under. Startte met koken, fotograferen en haar blog ‘What Katie Ate’, vergaarde daarmee een grote schare fans en werd een regelrechte bloghit. In dit boek deelt zij haar smakelijkste bekende en nieuwe recepten en andere kleine geheimen. Katies motto: ‘Minimaliseer de tijd in de keuken en maximaliseer de tijd om te genieten van de maaltijd met vrienden en familie’ zie je terug in de recepten.

Haar complete stijl van koken, schrijven en fotograferen voeren je mee in haar leven en geven je de indruk dat je deel uitmaakt van haar big happy family. De recepten zijn eerlijk, seizoensgebonden en stralen warmte en gezelligheid uit. Wil je alvast een indruk krijgen van de recepten en de sfeer van het boek, kijk dan op haar blog What Katie Ate.

Tree met Australian meatpies en een glas bier

Harissa meets guinness

Het is opmerkelijk hoe Katie Oosterse, Aziatische, Australische, Italiaanse en Ierse culturen in één kookboek passend weet te combineren. Van gerechten met typische oosterse ingrediënten als harissa, komijn, nootmuskaat, kikkererwten, halloumi stapt ze moeiteloos over op Italiaanse pasta’s, balsamico azijn en mascarpone om vervolgens via de kenmerkende Australische barramundi en pasteitjes verder te gaan met traditionele en eigentijdse vlees-, vis- en aardappelschotels. Ook sashimi, kleverige ribs, pittige hamburgers, homemade soda’s, chocoladetaarten, peperig ijs worden niet overgeslagen. Net zo min als ‘rijzende ster’ pulled pork.

Voor iedere smaak wat wils

Door deze wereldse combi van recepten is er voor elke gelegenheid en elke smaak wel iets te vinden. Daarbij zijn de recepten vrij eenvoudig en daarmee voor iedereen goed te begrijpen. Niet dat alles in een handomdraai gekookt is, maar wil je iets bijzonders, dan kost dat soms tijd en dat proef je. De recepten zijn met name voor 2 tot 4 personen maar makkelijk uit te breiden naar meer. Begin alvast met het bijvullen van je kruidenvoorraad en het inslaan van de volgende ingrediënten: Worcester saus, HP Brown saus, bacon, pancetta, chipotle kruiden en een doosje eieren want die ga je vast en zeker nodig hebben.

Cover kookboek 'wat katie eet': recepten en andere kleine geheimen

Wat Katie Eet
Prijs € 24,95
300 pagina’s – gebonden
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 078-90-452-0732-2

Bron foto’s: What Katie Ate.com

Join the Conversation

  1. Lijkt mij ook echt een geweldig boek. Haar blog is echt te gek en vooral haar styling!!

    Liefs Suus van Food Bandits

    1. De meeste recepten zijn ook op haar blog te vinden, maar om het zo in je handen te hebben en door te lezen is toch anders : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close