Week zonder suiker dag 2

910

Twee dagen zonder suiker en ik voel me als herboren! Nee, helaas. Zo werkt dat kennelijk niet. Misschien moet ik er even bij vermelden dat ik in mijn enthousiasme heb besloten om van deze week zonder suiker tevens een week zonder koffie te maken. Niet dat ik mezelf een koffie addict zou willen noemen, suikerverslaafd trouwens ook niet, maar na twee dagen zonder moet ik bekennen dat ik het mis. Suiker overigens (nog) helemaal niet.

Geen koffiemelk, geen koffie

Stoppen met koffie deed ik pas na een kort twijfelmomentje op kantoor maandagochtend. Sinds mijn zwangerschap drink ik koffie liever mét melk en op kantoor betekent dat helaas de chemische koffiemelk van Completa. Na het opnieuw bestuderen van het etiket is mijn besluit gauw genomen. Het eerstgenoemde ingrediënt is: glucosestroop. In koffiemelk! Zwarte koffie is uiteraard een mogelijkheid, maar mijn oplossing is resoluut. Gewoon geen koffie meer! Totaal geen probleem. Totdat je om 16.00 uur ‘s middag op je tandvlees loopt om de dag vol te maken. Dag twee wordt vast anders, denk ik dan nog optimistisch.

Kruidenthee

Helaas begint dag twee al met de hoofdpijn waarmee ik dag 1 heb afgesloten. Een enkele keer heb ik dat na een dag werken op kantoor, maar ‘s ochtends nooit. Dat begint dus goed. Toch houd ik vol en drink gedurende dag veel kruidenthee en eet ik geen producten met toegevoegde suikers. Wat eet ik dan wel?

Menu dag 2

  • Ontbijt: yoghurt met een handje studentenhaver en een handje bosbessen.
  • Tussendoor: een bakje met stukjes ananas
  • Lunch: twee waldkorn boterhammen met geitensmeerkaas (omdat ik het lekker vind, écht!)
  • Tussendoor: een nectarine
  • Avondeten: gebakken kabeljauw, gekookte broccoli en een mislukte vegetarische burger van rode linzen, paprika, ui en koriander.

Afkicken

Overigens blijft de licht zeurende hoofdpijn de hele dag hangen. Volgens health food expert Kyra de Vreeze heb ik last van een afkick beginsverergering… afkicken? hoezo? Ik afkicken. Nou ja, misschien wel. De positieve kant is dat als het de beginsverergering is, het hierna alleen nog maar beter kan worden.

Slaaaaap

Als ik ‘s avonds een opdrachtgever vertegenwoordig bij een vergadering over een nieuw op te richten portalwebsite, ben ik trots dat ik met gemak de koekjes en muffins kan afslaan. Alleen valt de rest van de avond me zonder koffie zwaar tegen, want van de sterrenmixthee blijf ik echt niet wakker. Na drie uur vergaderen heb ik houten billen gekregen en lukt het me amper om mijn ogen open te houden. Hup naar huis, slapen! Op naar dag 3 van mijn week zonder suiker.

Recepten week zonder suiker

Om me heen ontdek ik trouwens steeds meer lieve supporters. Zo krijg ik via Twitter allerlei fijne tips en recepten toegeworpen.

Join the Conversation

  1. Stoer hoor! Ik doe het je niet na op dit moment. Misschien later als de kids groter zijn :)

    1. Ik snap wat je bedoelt, maar voor 1 week vond ik het wel te overzien : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close