Gedroogde appelschijfjes

1K

Het organiseren van de workshop recepten illustreren kostte me de afgelopen dagen zoveel tijd dat ik er niet aan toe kwam om te bakken. Na mijn suikervrije én cafeïnevrije week laatst probeer ik enigszins op het rechte pad te blijven door mijn suikerinname en dagelijkse dosis koffie te beperken. Suiker weglaten in mijn eetpatroon viel me alles mee.

Suikervrij tussendoortje

Nog voor ik aan mijn week zonder suiker begon, bedacht ik deze suikervrije zoete snack dankzij de knappeltjes van Zonnatura. Little T. hoeft enkel het zakje te zien om uit te barsten in een enthousiast gezwaai en gezwetter. Nu de appels in de achtertuin van de bomen vallen en wetende dat little T. zo’n fan is van gedroogde appelschijfjes leek het mij een goed idee om ze zelf eens te maken. Een gezond tussendoortje waarvan ik zelf graag meesnoep.

Diensblad met 5 appelsAppelschijfjes in een kom met koud water

Knapperig

Maak de gedroogde appelschijfjes bij voorkeur op een dag dat je niet op pad hoeft. Ik gok dat ze in de fabriek een gigantische vriesdroger hebben staan waarmee het drogen van de appels in een wip gebeurt én ze bovendien heerlijk knapperig worden. In mijn oven gebeurt dat helaas niet. En snel gaat het ook niet. Het is leuk om te maken, smakelijk en gezond, een prima alternatief voor een suikervrij tussendoortje mits je beschikt over voldoende tijd en geduld om een voorraadje te maken. Oja en een keukentool waarmee je appeltjes heeeeel dun kunt schillen, is ook handig.

Gedroogde appelschijfjes met kaneel op een bakblik

Gedroogde appelschijfjes

Recept voor een suikervrije snack

 • 3 onbespoten (biologische) appels
 • 1 á 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 el citroensap
 • Kom met water

Bereiding

 1. Was de appels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes (max 2 mm).
 2. Doe de appels in een kom met water en citroensap en laat 20 tot 30 minuten staan. Zo verkleuren de appels niet tijdens het drogen.
 3. Verwarm de oven voor op 100 graden.
 4. Bekleed een bakblik met bakpapier, dep de appelschijfjes droog en bestrooi met kaneelpoeder naar smaak.
 5. Schuif het bakblik in de oven en laat de appelschijfjes in 3 tot 5 uur drogen, of langer indien de schijfjes wat dikker zijn. Keer ze na 1 á 2 uur even om.

Join the Conversation

 1. Wat een goed recept. Ik probeer zelf ook geen suiker meer te eten, dus dit soort lekkere tussendoortjes komen goed uit.

  Liefs Suus van Food Bandits

  1. thnx Suus! Als je maar genoeg alternatieven hebt, wordt het vanzelf een stuk makkelijker ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close