Kraamhapjes: chococups met muisjes

2.4K

Uit ervaring weet ik dat de kraamtijd niet de meest ideale periode is om allerlei ingenieuze kraamhapjes te serveren. Niet alleen vanwege de lichamelijke inspanning, maar simpelweg omdat zo’n bevalling nou eenmaal nooit verloopt zoals je het verwacht en je van te voren geen idee hebt hoe je kraamtijd eruit ziet. Wil je iets anders dan een beschuit met muisjes serveren aan je kraamvisite dan is een kraamhapje die je een lange tijd van te voren kunt maken ontzettend handig.

Kraamhapjes maken in je kraamtijd?

Bij de oudste, little T., dacht ik er vrij makkelijk over. Na een soepele zwangerschap zou de rest vast ook wel zo gaan… helaas was de start iets minder rooskleurig dan we hadden gehoopt en brachten we de eerste vijf dagen van de kraamtijd in het ziekenhuis door. Geen zin in kraambezoek, beschuit of andere fancy kraamhapjes. Eenmaal thuis kwam het kraambezoek snel op gang, maar kon ik met alle lichamelijke perikelen echt geen uren in de keuken staan. Nog kinderloos had ik toen tijdens mijn zwangerschapsverlof gelukkig een mega lading cakepops gemaakt voor in de kraamtijd; cakepops met muisjes en cakepops in de vorm van een draak (vanwege het Chinese drakenjaar).

Maar aan zo’n monsterproject zou ik niet nog een keer beginnen. Ik heb daarom vrij snel gezorgd voor een degelijke voorraad beschuit, boter en muisjes, voor alternatieve kraamhapjes heb ik een hele tijd geen puf en geen zin gehad om iets te bedenken. Spakenburgse koeken met de naam van de baby er met glazuur op geschreven, dat at ik jaren geleden bij de buren. Heerlijke koeken en een ontzettend leuk idee. In mijn kraamtijd wilde ik er alleen niet voor op en neer hoeven rijden naar Bunschoten-Spakenburg en ze zelf bakken wilde ik al helemaal niet.

Dat mijn creativiteit steeds verder leek af te nemen naarmate mijn buik groter werd, vond ik heel vervelend. En het combineerde ook al niet echt lekker met mijn milde vorm van nesteldrang. Gelukkig herinnerde ik me vlak voor de uitgerekende datum deze geweldig eenvoudige kraamhapjes die ik enkele weken daarvoor bij mijn oud-collega kreeg. Ideaal om lang van tevoren voor te bereiden zonder dat het bederft. Zeker als je net zoals ik twee van die knakkers krijgt, die beiden meer dan een week extra op zich lieten wachten.

Creatief met chococupjes

Ok, eerlijk is eerlijk. Was mijn creativiteit niet tot het nulpunt gedaald dan had ik op zijn minst nog een manier bedacht om zelf de chococups te maken á la de chococups van Chicks Love Food. Hoogzwanger besloot ik mezelf echter wat ‘off-time’ te gunnen en deed ik een serieuze poging om te accepteren dat het ook wel eens gewoon makkelijk en minder verantwoord mag zijn. Mr. Pi scoorde daarop een paar pakken chococups voor mij bij de Wibra, ik kocht er een reep witte chocolade en een pak muisjes bij. Voordeel van deze hapjes is dat het voorbereiden ook nog eens zo gepiept is, binnen een half uur was ik klaar. Zo had ik op de valreep toch nog mijn alternatief voor beschuit met muisjes geregeld!

Wat zou jij doen? Of heb je gedaan? Had jij zin om kraamhapjes te maken, of liever gewoon beschuit met muisjes? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

kraamhapjes2

Chococups met muisjes

(recept voor 60 hapjes)

Ingrediënten

  • 5 pakken melkchocolade chococupjes (12 stuks in een pakje)
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 pak muisjes

Bereiding

  1. Haal alle cupjes uit de verpakking in zet ze netjes in een paar rijtjes neer op je werkblad.
  2. Smelt de witte chocolade in de magnetron ( 1 tot 2 minuten op 360 ºC of au bain marie en let er goed op dat er geen druppel water bij komt, daarvan gaat de chocolade kruimelen wat je met een mogelijkheid weer goed krijgt.
  3. Smeer met de bolle kant ban een theelepeltje wat van de gesmolten chocolade op een cupje en strooi er wat muisjes overheen. Laat minstens een uur staan om de chocolade weer uit te laten harden.
  4. In een afgesloten (koek)trommel wekenlang goed houdbaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close