Pannenkoeken met amandelmelk (lactosevrij)

Lunchtijd! hé gets, alwéér boterhammen… ik heb er even geen zin in. Begrijp me niet verkeerd, brood vind ik heerlijk, alleen soms even niet. Dan vind ik brood maar saai en broodbeleg nog suffer. Heb jij dat ook wel eens? ‘Boterhammenmoeheid‘?

Broodbeleg

Gisteren was dus zo’n dag. Mijn mamadag, samen met Little T. Hij moet het doen met wat hij aan eten krijgt aangeboden en de stukjes verloren brood die hij onder de tafel vindt en stiekem opsnoept voor ik ze kan afpakken. Ook voor hem moet het af en toe saai zijn om brood te eten, toch? Denk je hem af en toe te verwennen met een lekker eitje op brood of voor de verandering een tosti? Hij draait zijn hoofd ervoor weg. Als het aan hem ligt, eet hij alleen maar ‘kaa’ als in pindakaas. Mét stukjes alsjeblieft.

Pannenkoeken lunch

Maar niet vandaag, want mama heeft geen zin in brood deze lunch en daarom eten we …. pannenkoeken. JAAA!

Pannenkoeken bakken met little T.Pannenkoeken eten met little T.

Samen in de keuken bezig zijn, is het leukst. Hij aan het spelen, terwijl ik iets voor ons samen klaarmaak. Succes voor twee gegarandeerd!

Pannenkoeken met amandelmelk (lactosevrij)

Recept voor 6 á 7 pannenkoeken in een grote pan

Ingrediënten

 • 250 gram zelfrijzende bloem
 • 500 ml amandelmelk
 • 1 ei
 • 1 snuf zout
 • Margarine, olie of kokosvet om de pannenkoeken in te bakken

Bereiding

 1. Doe de bloem in een beslagkom en voeg er al roerend met een garde de melk aan toe. Klop alles goed door om de klontjes uit het beslag te krijgen.
 2. Klop het ei door het beslag en voeg een snuf zout toe.
 3. Bak de pannenkoeken in margarine, olie of vet naar keuze.
Pannenkoeken met amandelmelk

Pannenkoekbeleg

Dit aten wij als beleg op onze pannenkoeken:

 • Jam (suikervrij)
 • Appelstroop
 • Rijststroop
 • Dadelstroop
 • Kokosbloesemsuiker met een beetje citroensap
Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en IT communicatieadviseur, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

6 Discussion to this post

 1. Barbara schreef:

  Hmmmmmm! Goed idee!

 2. […] Van: Cookie Cottage […]

 3. Draconian schreef:

  Ik heb gisteren voor het eerst pannenkoeken met amandelmelk gemaakt. Ik kan je verzekeren dat dit veel beter als met koemelk! Ten eerste worden de pannenkoeken niet zo vies dik. Je merkt gelijk het verschil met bakken. Ze zijn dunner en smaken veel beter. De reden dat ik voor amandelmelk heb gekozen is dat ik ineens een koemelk allergie heb opgebouwd. Nooit last gehad en ineens is het erin geslagen na 40 jaar en intensieve krachttraining. Rijstmelk schijnt juist weer ongezond ook te zijn. Amandelmelk bleef als enige gezonde alternatief over en absoluut dus een aanrader voor de pannenkoeken.

  • Bedankt voor je berichtje! Leuk om te horen! Helaas werkt dat wel vaker zo met intoleranties. Opeens heeft je lichaam er genoeg van. Wat de melk betreft, volgens mij blijft het altijd een beetje schipperen tussen alternatieven. Als je het voldoende afwisselt en het niet bij één soort alternatieve melk houdt, gaat het volgens mij best goed. Alleen de sojamelk laten we hier liever aan de kant staan, wegens de invloed die het kan hebben op de mannelijke hormonen.

 4. […] want het idee kwam me aanwaaien op het moment dat ik eigenlijk geen hapjes nodig had. Maar na het pannenkoeken bakken met little T. laatst had ik er nog een paar over. Ik had ze kunnen bewaren om op een ander tijdstip […]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Drop scones
pompoentaart met merinuge