Wraps van pannenkoeken met bietjes en geitenkaas

1.6K

Afgelopen vrijdag werd de Nationale Pannenkoekdag gevierd, dat moet een berg hebben opgeleverd waarvan er vast nog een heleboel over zijn. Wat doe jij normaal met overgebleven pannenkoeken? Hier gaat soms de hele stapel op, maar vaak genoeg blijven er twee of drie over. Zijn ze helemaal afgekoeld dan doe ik er wat plastic folie omheen en zet ik ze in de koelkast om ze de dag erna op te kunnen eten. Als peuter kreeg ik ze wel eens koud opgerold als een sigaar. Zonder beleg. Niet echt feestelijk, maar als klein kind weet je vaak niet beter. Het zou kunnen dat er best een klein beetje boter en suiker op zat, maar dat ben ik voor het gemak vergeten.

Theehuis met pannenkoeken

Vorige weekend maakten we een boswandeling met de familie en eindigden we precies toen de regenbui begon in het pannenkoekenhuis, het ‘Theehuis Rhijnauwen‘ in Bunnik bij Utrecht. Daar bedenken ze per seizoen een aantal heerlijk verrassende gerechten om op hun pannenkoeken te serveren, net zoals je bij Franse crêperies vaak ziet. Bijvoorbeeld wel eens bedacht om er je stoofpotje in te eten? Of om er een Italiaanse versie van te maken met tomatensaus, gekruid gehakt, paprika, rode uit en kaas?

Lunchrecept

Lunchtijd is voor mij vaak een goede tijd om nieuwe recepten te bedenken. Zodra ik trek begin te krijgen, duik ik mijn koelkast in om een aantal ingrediënten bijelkaar te scharrelen. Deze keer startte ik met een overgebleven pannenkoek en pakte daar een overgebleven bietje van mijn chocolade-bietjestaart bij, een restje geitenkaas, een handje dadels en een paar walnoten voor een crunchy bite. Even snijden, verdelen, oprollen et voilá… lunch!

Pannenkoek met geitenkaas, bietjes en walnoot

Pannenkoekwrap met bietjes en geitenkaas

(recept voor 2 wraps)

Ingrediënten

 • 2 overgebleven pannenkoeken
 • 1 groot gekookte en ontvelde rode biet
 • 50 – 100 gram zachte geitenkaas
 • 1 grote hand walnoten
 • 10 dadels
 • 3 tl maple syrup

Bereiding

 1. Leg de pannenkoeken op een bord.
 2. Snijd de rode biet in kleine blokjes en verdeel deze over de lengte in het midden van de pannenkoeken.
 3. Snijd de dadels in de lengte in vieren, brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel dit samen met de walnoten over de twee pannenkoeken.
 4. Schenk per bord één theelepel maple syrup over het mengsel en rol de pannenkoek dan op als een wrap.
 5. Snijd de wrap doormidden en druppel er een halve theelepel maple syrup overheen.

Join the Conversation

 1. Oh wauw dit ziet er lekker uit. En vooral de laatste foto is prachtig!

  Liefs Suus

 2. Sharrel says:

  Hmm dit klinkt heerlijk!

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close