5 recepten voor Nationale Pannenkoekdag

2.3K

Pannenkoekendag! Als het aan little T. ligt is het elke dag pannenkoekendag. Afgelopen week maakte hij ze nog samen met zijn juf van het kinderdagverblijf. Alle kinderen mochten om de beurt helpen om het beslag te kloppen, geweldig vindt hij dat. Geef hem een kom en een garde en hij kan zich tijdenlang vermaken. Hoewel hij bij sommige gerechten nogal kieskeurig kan zijn wat betreft de looks en de smaak, heeft hij dat nooit met pannenkoeken. Op de uitzondering na toen ik hem twee weken geleden probeerde boekweitpannenkoeken met zalm, avocado en ei te laten eten. Dat was geen succes!

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag. Natuurlijk is dat niets anders dan een commerciële stunt van Koopmans en Tefal, maar wat ze leuk hebben geïnitieerd is dat er vandaag op vele basisscholen pannenkoeken worden gebakken voor een oudereninstelling bij hun in de buurt. Kinderen blij, bejaarden blij. Wij hebben ze de afgelopen week ongepland al zoveel gegeten dat we even een dag overslaan. In de planning heb ik een blog van een heerlijke versie met geitenkaas. Helaas nog geen tijd gehad om die hier te publiceren dus die houden jullie nog tegoed.

5 recepten voor Nationale Pannenkoekdag

Hierbij een terugblik op mijn eerder gemaakte recepten met en van pannenkoeken.
  1. Zonder melk – Vervang de melk in je beslag door amandelmelk en je maakt ouderwets heerlijke pannenkoeken zonder zuivel.
  2. Boekweit – Maak heerlijke en gezonden pannenkoekwraps met boekweitmeel. Deze zijn wat steviger dan andere pannenkoeken.
  3. Fingerfood – Overgebleven pannenkoeken zijn geen probleem voor deze gezellige hapjes.
  4. American pancakes – lekker lazy in het weekend en dankzij de blauwe bessen bomvol anti-oxidanten.
  5. Deense poffertjes – Ooit wel eens van Aebleskivers gehoort. De Denen bakken hun poffertjes in een aebleskiverspan. Het beslag is ook te gebruiken in een Nederlandse poffertjespan. Tenslotte zijn poffertjes een soort mini-pannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close