Hoe bekleed je een bakvorm?

Een bakvorm bekleden is niet zo lastig, toch? Een beetje invetten met boter, papiertje knippen en opplakken. Soms is het een beetje hannessen, dit grappige stop-motion filmpje laat zien hoe je een bakvorm makkelijk en snel kunt bekleden. Overigens is zo’n uitgebreide knip-en plakmethode lang niet nodig voor elk soort baksel. Bepalend is wat je maakt, welke bakvorm je daarvoor gebruikt én hoe belangrijk het is dat de taart in z’n geheel uit de vorm komt. Zo heb ik wel eens een appeltaart in een springvorm gemaakt en vergeten om de taart langs de rand los te snijden. De springvorm losmakend, trok ik zo de taart aan gort!

Bij welke taarten is het nodig een bakvorm te bekleden?

Het bekleden van een bakvorm kan erg handig zijn voor:

  • Kwartaart
  • Cheesecake
  • Blondie
  • Chocoladetaart
  • Applecake

Bakblik invetten

Maak je een ‘gewone’ cake, dan volstaat een ingevet bakblik. Voor de handigheid deed ik er na het invetten met boter nog altijd een laagje bloem in omdat het dan zo makkelijk loskomt, maar ook daar ben ik van afgestapt. Het blijkt een onhandige gewoonte die ik ooit van mijn moeder heb gekopieerd. Door de rand ook met bloem te bestuiven, krijg je bij cakes soms een vreemdsoortig bepoederd randje om de cake. Het lijkt op poedersuiker, maar het smaakt naar.. bloem, bah! Niet doen dus. Smeer het bakblik gewoon goed in met boter, de cake laat zich daarna prima verwijderen.

Hazel
Hazel Hardijzer

In het dagelijks leven werk ik als freelance copywriter en communitymanager, maar zodra ik mijn handen vrij heb, breng ik mijn tijd door met bakken, fotograferen en schrijven voor Cookie Cottage.

Reacties op deze post

  1. AreyouShir? schreef:

    Handig filmpje! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten